Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Elannon entinen pääkonttori saa uuden elämän – ravintola, joogasali, sauna...

YRITYKSET Elannon entiseen pääkonttoriin tulee ravintola, viinikellari, kuntosali, joogasali ja sauna.

Hämeentien maamerkki, Elannon entinen pääkonttori on ollut pari vuosikymmentä opetusviraston hallinnassa, mutta huhtikuussa taloon muuttaa aivan uusia käyttäjiä.

Tiloissa voidaan järjestää vaikka stand up -iltoja.”

Yksi tulokkaista on Väinö Kallio, joka ei ole henkilö, vaan ravintolamaailma. Entinen säästökassan sali muuntuu ravintolaksi, jossa tarjotaan aamiaista ja lounasta. Iltaisin upea, korkea tila on tapahtumakäytössä.

–Tilaa vuokrataan häihin, muihin perhejuhliin ja yritysten tilaisuuksiin. Siellä voidaan järjestää myös kaikille avoimia tilaisuuksia, kuten stand up -iltoja, minimessuja ja vaikka kirpputoreja, Kenno Loungen toinen yrittäjä Marisa Rantasila kertoo.

Ravintolapalveluista vastaavat Kallion Ruplasta tutut Johannes Laine ja Matti Vilhunen

Myös koko talo tunnetaan jatkossa nimellä Väinö. Nimellä kunnioitetaan kahta talon historian Väinöä eli arkkitehti Väinö Vähäkalliota ja Elannon legendaarista toimitusjohtajaa, pääministerinäkin ollutta Väinö Tanneria

Rakennuksen omistaa kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö Genesta. Yhtiön Suomen toimintojen johtaja Marja Liisa Suutarinen kertoo, että talon täyttää parikymmentä yritystä.

–Tänne sijoittuvat esimerkiksi mainostoimisto, suunnittelutoimisto, tuotantoyhtiö, maahantuoja, rahoitusalan yritys, start upeja, toimistohotelli sekä kuntosali ja joogasali.

–Tästä tulee varsinainen pöhinäpaikka, vähän samaan tapaan kuin 1920-luvulta alkaen. Silloin talossa oli pankkisali, pitkä avokonttori, ruokala, Elannon näyttämö, jumppasali ja toimitusjohtajan asunto, Suutarinen luettelee.

Art deco -henkisessä rakennuksessa on paljon suojeltuja tiloja ja yksityiskohtia.

–Yritykset pitävät siitä, että täällä on uniikkeja tiloja, joilla on tarina. Työnantajat haluavat panostaa nyt työntekijöidensä tiloihin. Yhdelle yritykselle tulee myös sauna, joita muutkin käyttäjät voivat vuokrata, Suutarinen kertoo.