"Kissojen tunnistusmerkintä pakolliseksi" – omistaja joutuisi helpommin vastuuseen

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY muistuttaa kevään korvalla, kissanpentukauden kiihtyessä kissojen sterilisaatiosta. Leikkaaminen estäisi ei-toivottujen pentujen ja hallitsemattomien kissapopulaatioiden syntymisen.

SEY toteaa, että myös pakollinen tunnistusmerkintä ja omistajatietojen rekisteröinti ehkäisisi kissapopulaatioiden syntymistä tehokkaasti. Tunnistusmerkityllä kissalla on aina omistaja, jonka voi saattaa vastuuseen kissan hylkäämisestä.

Myös Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry ehdottaa kissojen ja koirien tunnistusmerkintää pakolliseksi. Tunnistuskeinolla helpotettaisiin löytöeläimiä vastaanottavien tahojen työtä ja säästettäisiin tulevien maakuntien löytöeläintoiminnasta syntyviä kuluja.

– Tunnistusmerkintä ja rekisteröinti nopeuttaisi löytöeläinten kotiutumista, jolloin niiden hoitomaksut eivät koituisi maakuntien maksettaviksi. Kodittomiin eläimiin kuuluvat myös niin sanotut populaatiokissat ja löytöeläimet, joita eläinsuojeluyhdistys vastaanottaa resurssiensa mukaan löytöeläinten talteenottopaikoista 15 vuorokauden jälkeen. Kodittomat eläimet voivat olla vapaaehtoisten hoidossa pitkiäkin aikoja ja tällöin myös eläinten hoitokulut jäävät yhdistyksen harteille, sanoo PESUn varapuheenjohtaja Annika Salomaa

Eläinsuojeluyhdistykset katsovat, että uuden eläinten hyvinvointilain luonnoksessa on useita ongelmakohtia, joissa eläinten hyvinvointi sivuutetaan. Yksi keskeinen puute on juuri koirien ja kissojen pakolliseen tunnistusmerkinnän ja rekisteröinnin vapaaehtoisuus.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut