Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Meri-Rastilan suunnitelmat muuttuivat – puistoalueille rakentamista vähennetty

Meri-Rastilan täydennysrakentamiseen tähtäävästä asemakaavasta on valmistunut uusi versio, jossa on vähennetty viheralueille suunniteltua rakentamista ja vastaavasti lisätty "purkavaa lisärakentamista", eli nykyisten talojen korvaamista uusilla.

Meri-Rastilan kiinteistönomistajien, taloyhtiöiden ja tontinvuokralaisten parissa purkamisen mahdollistavaa kaavamuutosta on toivottu 12 tontille.

Meri-Rastila on rakennettu väljästi ja matalasti, joten vanhat rakennukset purkamalla tonteille voidaan rakentaa aiempaa enemmän asuntoja. Asukasmäärän lisäys uudessa kaavaehdotuksessakin on noin 4 200. Rakentamista on vähennetty Pohjavedenpuistossa, Ullaksenpuistossa, Ison Kallahden puistossa ja Haruspuistossa.

Meri-Rastilan torin, Haruspuiston ja Fokkatorin välissä sijaitseva korttelitalo on tässä suunnitteluvaiheessa esitetty purettavaksi. Tilalle on mahdollista rakentaa uusi toimivampi ja jonkin verran laajempi korttelitalo. Uudessa korttelitalossa voisi olla edelleen nuorisotalo, koulu ja päiväkoti. Sinne sijoittuvat myös leikkipuiston sisätilat, sillä vanha Haruspuiston leikkipuistorakennus aiotaan purkaa. Samalla pelikenttä ja leikkipuisto vaihtavat paikkaa.

Täydennysrakentamiseen tähtäävästä asemakaavasta on valmistunut uusi versio, jota voi kommentoida 11. huhtikuuta asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi sekä asukastilaisuudessa 21. maaliskuuta kello 17.30 Merilahden peruskoulun Jaluspolun toimipisteessä. Kaavaehdotus on tarkoitus viedä kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltäväksi ensi syksynä.