KL: Sähköautojen hankintatuki piristänyt alkuvuoden autokauppaa – alan edustajat toivovat suurempaa tukea

Autokauppa-alalla työskentelevät epäilevät, etteivät toimet riitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Työnsä vuodenvaihteessa valmiiksi saanut työryhmä ehdottaa, että Suomessa tuettaisiin sähköauton ostajaa yhtä avokätisesti kuin esimerkiksi Ruotsissa tai Alankomaissa. –  Jyrki Hämäläinen / arkisto

Joonas Alanne

Vaikka sähköautojen suosio onkin kasvussa ja niiden kauppa on piristynyt, autokauppiaat epäilevät nykyisten hankintatukien riittävyyttä. Asiasta kertoo Kauppalehti

Sähköautojen lisäämiseksi on valtion budjettiin kirjattu seuraaville neljälle vuodelle 24 miljoonaa euron tuki.

Valtion tavoitteena on saada Suomen teille vähintään 250 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Tästä syystä uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada vuoteen 2021 asti valtiolta hankintatukea, jonka suuruus on 2000 euroa. Jotta tuen edellytykset täyttyvät, auton tulee olla täyssähköinen henkilöauto ja hinnaltaan alle 50 000 euroa.

Kauppalehden haastattelemien autokauppiaiden ja sähköautoja maahantuovien yritysten mukaan vuoden alussa voimaan astunut tuki on piristänyt kauppaa ainakin jossain määrin, mutta tukisummien pitäisi olla suurempia.

Nissan Nordic Europen maajohtaja Anu Eskola ja Volkswagenin henkilöauto-osaston johtaja Mikko Mykrä pitävät tukea oikeansuuntaisena.

– Tuki on ollut kuluttajien saatavilla vasta muutaman viikon, joten suuria johtopäätöksiä on vielä vaikea tehdä. Vaikka tuki onkin naapurivaltioitamme pienempi, on tämä hyvä ja oikeansuuntainen alku, peukutamme vahvasti, sanoo Eskola Kauppalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.