Huijarit rahastavat nyt sotaveteraanien kustannuksella – Ole tarkkana näiden tuotteiden kanssa

Suomessa kiertää parhaillaan henkilöitä, jotka yrittävät ratsastaa sotaveteraanien asialla ja rahastaa pahaa-aavistamattomia kansalaisia.

Veteraanijärjestöjen tietoon on tullut, että veteraaniasian nimissä kerätään rahaa muun muassa erilaisten tuotteiden kautta.

– Näillä ei ole mitään tekemistä veteraanijärjestöjen kanssa eikä näiden tuotteiden myynti tue mitenkään sitä arvokasta työtä, jota veteraanijärjestöissä kunniakansalaistemme eteen tehdään, muistuttaa veteraanijärjestöjen varainhankintaa keskitetysti hoitavan Sotiemme Veteraanit- keräyksen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen

Mikkosen mukaan suomalaiset ovat kuitenkin olleet valppaana.

– Kansa on lähettänyt meille kyselyitä ja ilmoituksia heidän epäilyttäviksi kokemistaan asioista, kiittelee Mikkonen.

– Olemme kiitollisia, että ihmiset haluavat tukea veteraaniasiaa, samoin kuin siitä, että halutaan olla varmoja siitä, että apu varmasti menee perille. Siksikin on ollut surullista huomata, kuinka häikäilemättä asian varjolla tehdään bisnestä.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi houkutteli liikenteeseen tavallista enemmän yrittäjiä.

– Luulimme asian jo ratkenneen, mutta toisin on kuitenkin käynyt ja huijareita on yhä liikenteessä. Viime aikoina olemme saaneet erityisesti kyselyitä Focus Print Oy:n kalentereihin liittyen. He ovat yritysmyynnin ilmeisesti epäonnistuttua siirtyneet varsin aggressiiviseen, ykstyishenkilöille kohdennettuun suoramyyntiin, Mikkonen kertoo.

– Mikäli kyseessä on legitiimisti veteraaneja avustava hanke, on siitä sovittu kanssamme ja tuotteessa on Sotiemme Veteraanit -logo, Mikkonen muistuttaa.

Vain tällaisten tuotteiden ja keräysten kohdalla voi olla varma siitä, että rahat myös päätyvät veteraaneille.

– Olemme kiitollisia siitä, että veteraaniasiaan suhtaudutaan näin vakavasti myös kansan taholta ja kehotamme vastaisuudessakin ihmisiä olemaan yhteydessä suoraan meihin, mikäli epäilys herää, Mikkonen tähdentää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut