Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo 16 kuljettajaa irtisanoutunut metrosta – Ex-pomo tylyttää HKL:ää ammattilehdessä: "Tilanne ei ole normaali"

Helsingin metron henkilöstöongelmat ovat tulleet karulla tavalla esiin. Metroliikenne on viime syksynä ja alkuvuodesta ollut alkaen pahoissa ongelmissa, kun metroliikenne on takkuillut teknisten vikojen lisäksi myös kehnojen työolojen vuoksi.

Nyt asiasta avautuu entinen metroliikennejohtaja Tapio Hölttä, joka kertoo ongelmista julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaisten Motiivi-lehdessä.

Viime vuoden ja tämän alkuvuoden aikana metronkuljettajista on irtisanoutunut kymmenen prosenttia. Entisen metrojohtajan mielestä tilanne ei enää ole normaali ja ongelmien taustalla on epäonnistunut organisaatiouudistus.

HKL:n metroliikenne on viime kuukausina ollut ongelmissa, kun metrossa on ollut teknisiä vikoja, vuoroja on jäänyt ajamatta ja kuljettajat ovat tyytymättömiä työoloihinsa. Höltän mukaan suuri syy ongelmiin on vuonna 2016 tehty organisaatiouudistus.

– Metro ja raitiovaunuliikenne yhdistettiin samaan liikennöintiyksikköön. Saatiin huonompi organisaatio kuin mitä entinen oli, Hölttä sanoo.

Moni metronkuljettaja on reagoinut tilanteeseen irtisanoutumalla. Viime vuoden ja tämän alkuvuoden aikana irtisanoutuneita on ollut yhteensä 16, kymmenen prosenttia vahvuudesta. Lisäksi alkuvuonna 2018 on seitsemän kuljettajaa lähtenyt opintovapaalle.

– Ottaa hiukan päähän, kun HKL:n johto antaa julkisuudessa ymmärtää, että henkilöstöpoistuma on normaali. Muutos entiseen on merkittävä, sillä ennen organisaatiouudistusta irtisanoutumisia ei tapahtunut juuri lainkaan, Hölttä huomauttaa.