Legendaarinen keikkapaikka kelpaa myös kauniille nyrkkeilijälle

TASAVUODET Kaikki toiminnot suojellussa Kulttuuritalossa ovat nyt yksissä käsissä.

Helsingin Kulttuuritalon 60-vuotisjuhlia vietetään 23. maaliskuuta, eikä juhlapäivä voisi sattua oivallisempaan aikaan:

– Kulttuuritalon vihkiäiskonsertti pidettiin 23. maaliskuuta 1958, kertoo talon toiminnanjohtaja Minna Nyman

Juhliin voi osallistua kuka tahansa, sillä tilaisuuteen myydään lippuja, paikalle saapuu toki paljon kutsuvieraitakin. Juhlakonsertissa esiintyy Tarja Turunen Vantaan Viihdeorkesterin kanssa.

Nightwishin laulajana tunnetuksi tullut Turunen esittää konsertissa omaa tuotantoaan ja tunnettujen säveltäjien klassikkoja. Vantaan Viihdeorkesterillakin on juhlavuosi, se täyttää 70 vuotta.

Kulttuuritalo eli Kultsa on profiloitunut tapahtumataloksi, jossa on konserttien lisäksi kaikenlaista muutakin.

– Talo on avoin kaikille tapahtumille, jotka sopivat tänne. Suuren Aalto-salinkin saa muokattua erilaisiin tapahtumiin, permannolla olevat penkit voidaan ottaa pois, jolloin saadaan lattiatilaa.

Penkkejä otetaan pois esimerkiksi huhtikuussa, kun Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruuttaan ottelussa Melissa St. Viliä vastaan.

– Kehä on keskellä Aalto-salia, lavalle tulee pöytiä, Nyman jatkaa.

Kultsalla tapahtui maaliskuussa merkittävä muutos, kun turkulainen ravintola-, tapahtuma- ja catering-alan yritys Sunborn Cateringin otti vastuun koko tapahtumatalon pyörittämisestä. Yhtiö on vastannut talon ravintola- ja catering-toiminnasta jo vuodesta 2015, nyt se siis otti haltuunsa myös tapahtuma- ja kokouspalvelut.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun ravintolapalveluiden tuottaja pyörittää koko tapahtumatalon toimintaa. Se mahdollistaa tilojen myymisen entistä joustavammin, sanoo yhtiön operatiivinen johtaja Juha Leinonen

Kulttuuritalon syntyhistoria

Kulttuuritalon suunnittelu alkoi vuonna 1944. Työväenliikkeellä oli vahvat, jo 1800-luvulla alkaneet perinteet kulttuuriharrastusten, erityisesti musiikin ja teatterin parissa. Kulttuurityö ry teki elokuussa 1951 lopullisen päätöksen Kulttuuritalon rakentamisesta ja projektin toteuttajaksi perustettiin Helsingin Kulttuuritalo Oy.

Talolle löytyi tontti Sturenkatu 4:stä ja rakennuksen suunnitteli Alvar Aalto.

Kulttuuritalon rakentaminen oli Suomen Kommunistisen Puolueen (SKP) ja useiden vasemmistolaisten järjestöjen suuri yhteistyöprojekti.

Lisätiedot: kulttuuritalo.fi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut