Burger Kingin, McDonald'sin, Hesen ja patonkiketjujen suosikit Kuluttajan vertailussa – yllättävä tulos terveellisyydestä

Kuluttaja-lehden vertailu suurten pikaruokaketjujen tuotteista osoittaa, että pikaruoka on mainettaan parempaa.

Etenkin kasvisannokset ovat vertailun mukaan kelpo ruokaa. Niissä on yleensä enemmän kuitua ja vähemmän kaloreita kuin liha-aterioissa. Vertailun kevyin hampurilainen oli McDonald’sin uutuus McVegan.

Kuluttaja vertasi viiden pikaruokaketjun suosikkihampurilaisia ja täytettyjä patonkeja. Mukana olivat McDonald's, Burger King, Hesburger sekä Picnic- ja Subway-ketjut.

Vertailu paljasti, että aina kasvisvaihtoehto ei ole kaloreiltaan kevyt. Picnicin tomaatti-guacamolepatonki on tuhdimpi kuin McDonald'sin Big Mac. Tomaatti-guacamolepatongissa oli myös vertailuneniten hiilihydraatteja.

Eniten kaloreita oli Burger Kingin juusto-Whopperissa, ja rasvaisin oli Hesen Kerroshampurilainen.

Eniten kuituja löytyi puolestaan Hesburgerin Kaura-härkäpapuhampurilaisesta. Patongeista kuitupitoisin oli Subwayn vegaanipatonki.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n asiantuntijan mukaan pikaruuan terveellisyys riippuu pitkälti siitä, mitä kastikkeita ja lisukkeita kassalla valitsee.

Esimerkiksi Subwayssa loraus kastiketta voi tuplata annoksen rasvan määrän tai tehdä siitä yhtä sokerisen kuin jäätelötuutista.

Rasvan laatu oli sen sijaan vertailun tuotteissa yllättävän hyvä.

Suolaa annoksissa oli usein liikaa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut