Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki kutsuu seksuaalivähemmistöön kuuluvat työntekijät tapaamiseen

Helsingin kaupunki kutsuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia työntekijöitään tapaamiseen. Aloitteentekijänä toimii kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio

– Itse vähemmistöön kuuluvana haluan olla tekemässä Helsingistä työpaikan, jossa jokaisen on helppoa puhua itsestään ja perheestään työpaikan kahvipöydässä, Laitio sanoo.

Tavoitteena on käynnistää työntekijöiden verkosto, joka rohkaisisi vähemmistöön kuuluvia sekä auttaisi työnantajaa tekemään tasa-arvoisempaa henkilöstöpolitiikkaa.

– Verkosto voisi auttaa meitä myös parantamaan palvelujamme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville kuntalaisille, Laitio sanoo.

– Helsingissä tavoitellaan työelämää, jossa jokaista arvostetaan ja jokainen voisi kokea olevansa oma itsensä. Emme hyväksy syrjintää missään muodossa, henkilöstöpolitiikan päällikkö Asta Enroos kaupunginkansliasta toteaa.

Verkoston ensimmäinen tapaaminen järjestetään torstaina 12. huhtikuuta kello 17–19 Pasilan kirjaston auditoriossa, osoitteessa Kellosilta 9.

Vapaamuotoisessa tilaisuudessa keskustellaan aiheesta sekä kartoitetaan, olisiko osallistujilla kiinnostusta verkoston käynnistämiseen. Tapaamiseen ovat tervetulleita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat työntekijät sekä kaikki asian edistämisestä kiinnostuneet.

Laitio avaa tilaisuuden ja kertoo omista kokemuksistaan työelämässä.

Kaupungin johtoryhmään kuuluva Tommi Laitio oli vuonna 2010 tekemässä Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjaa, jolla nostettiin esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia. Laitio on puhunut homoseksuaalisuudestaan avoimesti.