Helsinki perustaa uuden kannustuspalkkion – 1 000 euroa käteen, jos pysyt töissä koeajan jälkeen

Päiväkodin henkilökunta joutuu aika ajoin pohtimaan, voiko lasta antaa hakemaan tulleen vanhemman matkaan. Kuvituskuva. Arkisto/ Päivi Tuovinen

Kaisa Paastela

Helsinki perustaa uuden kannustuspalkkion vauhdittamaan lastentarhanopettajien rekrytointia, sillä alan työvoimapula jatkuu. HU kertoi aiemmin, että Helsingissä on yksi pätevä ja vakituinen lastentarhanopettaja 17,3 lasta kohti.

Uusien lastentarhanopettajien rekrytoinnissa kokeillaan uusia keinoja. Helsingissä otetaan käyttöön uusi 1000 euron kertaluonteinen kannustuspalkkio uusille lastentarhanopettajille.

Helsingin kaupungilla toimii tällä hetkellä noin 1400 vakinaista lastentarhanopettajaa. Vakinaisia lastentarhanopettajia ja erityislastentarhanopettajia etsitään noin 260 tehtävään.

Lastentarhanopettajien palkkataso on Helsingissä kaupungin mukaan sama kuin muissa pääkaupunkiseudun kunnissa ja Suomessa keskimäärin. Aiemmin kaupunki on kiistänyt OAJ:n Ylellä esittämän väitteen "palkka-kartellista", jonka pääkaupunkiseudun kaupungit olisivat sopineet.

Helsingin Uutiset kertoi Uudenmaan kuntienlastentarhanopettajien palkkaeroista marraskuussa. Tuolloin ilmeni, että perää palkkavertailussa pitää Vantaa.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala maksaa jatkossa 1000 euron kertaluonteisen kannustuspalkkion aloittavalle lastentarhanopettajalle 6 kuukauden koeajan jälkeen.

Helsingin lastentarhanopettajien palkitsemisjärjestelmässä on käytössä myös kaikki muut Helsingin kaupungin palkitsemisjärjestelmään liittyvät palkkauksen ja palkitsemisen muodot. Lisäksi Helsingillä on käytössä tulospalkkiojärjestelmä työntekijöille ja kaupunki tarjoaa työntekijöille henkilöstöetuja, kuten työsuhdeasuntoja.

Helsingin lastentarhanopettajien haku on käynnissä 23. huhtikuuta klo 16 asti. Työpaikkoja voi hakea osoitteessa helsinkirekry.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 2. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 3. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 4. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 5. Lapinlahden rantamuuri on niin huonokuntoinen, että se voidaan joutua korjaamaan
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 3. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 4. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 5. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 9. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 12. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 13. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.