Humalainen mies paiskasi koiran maahan Helsingissä – riitajuttu eteni ylimpään oikeusasteeseen, ja nyt lemmikillä on uusi koti

toimitus

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt valituksen tapauksessa, jossa noin 30-vuotias mies pahoinpiteli koiraansa rajuin ottein Helsingin Roihuvuoressa vuosi sitten. Mies valitti oikeuteen poliisin tekemästä päätöksestä, jonka nojalla hän menetti koiran omistajuuden.

KHO antoi asiassa ratkaisunsa helmikuun lopulla.

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisi hälytettiin Roihuvuoreen, jossa päihtynyt ja aggressiivinen mies oli heitellyt koiraansa kotitalonsa edustalla.

Partio tapasi paikalta miehen, tapahtuman silminnäkijöitä sekä sekarotuisen koiran.

– Todistajat kertoivat nähneensä, kuinka mies nosti koiran ainakin kahdesti ilmaan ja paiskasi sen maahan – sekä nurmelle että asfaltille. Poliisi otti noin 30-vuotiaan miehen kiinni eläinsuojelurikoksesta epäiltynä ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Pelokas koira vietiin Viikin löytöeläintaloon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisin tiedotteessa.

Koiran omistajuus siirrettiin eläinsuojelupäätöksellä Viikin löytöeläintalolle. Entinen omistaja valitti poliisin päätöksestä hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen vedoten eläinsuojelulakiin ja eläinsuojeluasetukseen. Lopulta juttu eteni KHO:hon asti.

– Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Eläinsuojeluasetuksessa puolestaan todetaan, että tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty, Seppälä huomauttaa tiedotteessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime elokuussa miehelle sakkorangaistuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta.

Sekarotuinen koira on nyttemmin sijoitettu pysyvästi uuteen kotiin.

– Poliisin saaman tiedon mukaan koira päätyi lapsiperheeseen ja voi uudessa kodissaan hyvin, Seppälä kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.