Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Väyrynen erotettiin omasta puolueestaan: "Hän on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta"

Puolueen julkaiseman tiedotteen mukaan Paavo Väyrynen on erotettu kansalaispuolueesta.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen perusti kansalaispuolueen joulukuussa vuonna 2016 ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana. Hän on myös keskustan jäsen ja pyrkimässäpuolueen puheenjohtajaksi kesällä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Tiedotteen mukaan kansalaispuolueen puoluehallitus joutui erottamaan Väyrysen, joka on toiminnallaan vahingoittanut puoluetta. Syiksi erottamiselle kerrotaan taloudellisten väärinkäytösten lisäksi luottamusaseman väärinkäyttö puoluehallituksen jäsenenä sekä pyrkiminen kilpailevan eduskuntapuolueen puheenjohtajaksi.

– Puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen, kerrotaan tiedotteessa.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen kertoi STT:lle, että taloudelliset väärinkäytökset liittyvät Väyrysen presidentinvaalikampanjaan mutta tämän tarkemmin hän ei niitä halua yksilöidä. Väyrynen oli vaaleissaehdollavalitsijayhdistyksen kautta.

Kansalaispuolue lähettää tiedotteessaan myös terveiset keskustan puheenjohtajalle, pääministeri Juha Sipilälle

– Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaisua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat. Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne.

Väyrysen asema kahdessa puolueessa on ollut Sipilälle iso imago-ongelma. Väyrysen erottamisesta on keskusteltu, mutta tässä ei ole edistytty, koska Väyrynen on edelleen keskustan jäsenenä oman paikallisyhdistyksensä Keminmaan keskustaseuran puheenjohtaja, ja puolueen sääntöjen mukaan yksittäisten jäsenten erottamisesta päättää paikallisyhdistys.

Päivitetty kello 11.52 Kilpeläisen kommenteilla.