Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se tapahtuu: Suomeen syntyy ensimmäinen 24/7-baari – avajaispäiväkin on jo selvillä

Helsingin Alppiharjuun syntyy aprillipäivänä Suomen ensimmäinen 24 tuntia vuorokaudessa seitsemän päivää viikossa oleva baari.

Vaikka ajatus saattaa kuulostaa aprillipilalta, pitkät perinteet omaavan karaokebaari Populuksen omistaja Jouni Lanamäki vakuuttaa, että kyseessä on täysi tosi.

–30-35 vuotta sitten Suomessa oli sellainen alkoholilaki, että ravintola sai olla auki kello viiteen asti aamuyöllä. Tuolloin Populus tunnettiin Kallion Kaivohuoneena. Nyt kun uusi laki mahdollistaa ympäri vuorokauden aukiolon, halusin kokeilla miten se lähtisi liikkeelle, Lanamäki toteaa.

Suomen alkoholilainsäädäntö sanoo, että ravintola voi myydä asiakkaalle alkoholia kello 04 saakka ja juomat voivat olla pöydässä viiteen. Täten yötään Populuksessa viettävät asiakkaat eivät voi alkoholijuomia nauttia aamuviiden ja aamuyhdeksän välillä.

–Tuona aikana meillä tulee olemaan niin sanotusti kevytmyyntiä, eli alkoholittomia juomia ja limonadeja. Toive on, että tämä järjestely saa ihmiset tulemaan jo ennen sitä neljää kun tietävät, että olemme vielä pitkään auki.

Populus on tunnettu erityisesti karaokestaan, mutta Lanamäen mukaan uusi aukioloaika ei vaikuta laulajiin.

– Karaokea tullaan laulamaan edelleen samojen aikataulujen mukaan kuin ennenkin. Naapureita ei ole tarkoitus kiusata.

Omistajan mukaan myös henkilökunta on ollut muutoksesta positiivisella mielellä.

–Tähän asti kun paikka on ollut auki kello neljään, se on tarkoittanut että henkilökunta on päässyt kotiin noin viideltä. Siihen kun lisää kotimatkat niin ovathan he jo kuuteen valvoneet. Muutos tarkoittaa meillä käytännössä sitä, että kiertoon tulee yksi vuoro lisää. Ja yövuorot tarkoittavat luonnollisesti lisää rahaa ja jos sattuu vielä sunnuntailiksa, niin kyllä halukkaita yökyöpeleitä löytyy.