Miehet naisten höyrysaunassa ja pukuhuoneessa ärsyttävät Itäkeskuksessa – "Kyltit tullaan uusimaan, jotta erehdyksen riski pienenee"

UIMAHALLI Itäkeskuksen uimahallin höyrysaunojen opastekyltit uusitaan lähiviikkona, jotta asiakkaat eivät menisi väärälle puolelle.

Säännöllisesti Itäkeskuksen uimahallissa käyvä nainen kertoo havainneensa uimahallissa oudon ilmiön. Lyhyen ajan sisällä nainen on nähnyt mieshenkilön eksyneen jo kolmesti naisten puolen höyrysaunaan.

–Harhailipa kerran eräs sankari naisten pukutiloissakin. Mikäli sääntöjä ei kyetä itsenäisesti noudattamaan eikä sivistyneesti käyttäytymään, lienee ainoa keino valvonnan lisääminen, nainen kertoo Helsingin Uutisille lähettämässään viestissä.

Uimahallin tiimiesimies Sari Tamminen kertoo saaneensa samaisen yhteydenoton naisten puolelle höyrysaunaan useasti eksyneestä miehestä. Tammisen mukaan uimahalli on reagoinut tilanteeseen välittömästi asian tultua ilmi.

–Höyrysaunaan on tilauksessa isommilla symboleilla varustetut opastekyltit, jotka toivottavasti selventävät ymmärrystä, että kyseessä on naisten puoli.

Tamminen arvioi, että uudet kyltit saadaan paikoilleen ehkä jo ensi viikolla.

–Yritämme löytää uusiin kyltteihin nyt jotkut selkeästi erottuvat värit, ehkä punaisen ja oranssin, että kontrasti olisi riittävä ja kyltti mahdollisimman selkeä.

Höyrysaunoihin, naisten ja miesten puolille, opastavat nykyiset kyltit ovat Tammisen mukaan 30 kertaa 30-senttisiä, väriltään vaaleita ja uhkaavat ehkä helpostikin hukkua puupintaiseen seinään.

– Jos on heikko näkö ja silmälasit ovat jääneet pukuhuoneen puolelle, niin ehkä ne eivät selkeästi erotukaan. Jos ei yhtään katso ympärilleen, niin ehkä näin voi tapahtua, Tamminen kommentoi toisen sukupuolen puolelle höyrysaunassa eksymistä.

Itäkeskuksessa naisten puolen höyrysaunaan kulku on lastenaltaan ja ison altaan välistä, joten naisten puolelle eksyminen on miesten puolta helpompaa.

Naisten eksyminen miesten höyrysaunan puolelle saattaa Tammisen mukaan olla harvinaisempaa, sillä sisäänkäynti on käytävän perällä. Sauna on eroteltu lasisella seinällä.

Jos ei yhtään katso ympärilleen, niin ehkä näin voi tapahtua."

Entä aiotaanko hallissa lisätä valvontaa vastaavanlaisten tilanteiden vähentämiseksi?

–Hallissa on jo valvontaa. Uimahallivalvojat istuvat melko lähellä höyrysaunoja, mutta eiväthän hekään voi sisäänkäyntiä jatkuvasti tuijottaa. Ihan kaikkea ei aina ehdi huomaamaan. Jos asiakkaat havaitsevat jotain, niin toivomme, että he tulisivat kertomaan siitä henkilökunnalle, että tilanteisiin päästäisin puuttumaan.

Uimavalvojille tulisi ilmoittaa oudoiksi havaituista tilanteista mieluimmin heti tai kirjata tapahtuma-aika mahdollisimman tarkkaan ylös, jotta tapausta voitaisiin jälkikäteen selvitellä esimerkiksi valvontakameroiden avulla.

Ihan kaikkea ei aina ehdi huomaamaan."

Tamminen kertoo kuulleensa viime vuoden lopussa myös naisten puolelle pukuhuoneiden kautta menneestä miehestä.

–Asiakas oli selannut puhelinta samaan aikaan. Kävimme asian läpi ja se on selvitetty. Käytävillä on kameravalvonta, joten jos joku näyttää eksyneeltä, uimavalvojamme reagoivat kyllä siihen.

Itäkeskuksen uimahalli on suosittu uimahalli, jossa käy päivittäin keskimäärin noin tuhat ihmistä.

Uimahalliin yhteyttä ottanut nainen on huolissaan siitä, mitä reaktioita tahalliset tai tahattomat väärälle puolelle eksymiset voivat muissa asiakkaissa aiheuttaa.

–Uimahallit ovat yhteisin verovaroin perustettuja ja ylläpidettyjä, kaikkien käyttöön tarkoitettuja. Voin vain kuvitella, kuinka lyhyeen loppuu nuoren, herkässä iässä olevan tytön uimaharrastus, kun ilmenee, että saunoissa ja pukutiloissa hiippailee kaikenmaailman niljakkeita tirkistelemässä.

– Tällaisen menon jatkuessa valikoituu käyttäjäkunnaksi pieni rajattu joukko. Jos tämä ei ole se mitä haluamme, on asiaan puututtava heti, nainen kokee.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut