Roope Salminen kuittaili huolella Jaakko Saariluomalle Putouksessa – Saariluoma vastaa: "Parodia on ihailun puhtain muoto"

Jaakko Saariluoma on suorien lähetysten veteraani. Toni Tervo

Toni Tervo

Jaakko Saariluoma on viime vuosina nähty juontamassa jos jonkinlaista ohjelmaa.

Erityistä kokemusta miehellä alkaa olla suorista lähetyksistä sillä hän on ollut mukana niin Possessa kuin Putouksessakin. Ei siis ihme, että konkari nähdään seuraavaksi fiktiivisen laulukilpailu Kingin juontajana. Onhan sekin suora lähetys.

– Juontajan tehtävä on pitää koko paketti kasassa. Näyttelijät juoksevat ympäri studiota, mutta juontaja on koko ajan siinä. Varsinkin suorissa lähetyksissä pitää olla koko ajan hereillä, Saariluoma toteaa.

–Kingin ja Putouksen kaltaisissa ohjelmissa juontajalla on myös toinen rooli. Lavalla on paljon fiktiivisiä hahmoja, jolloin juontaja on tietynlainen ankkuri. Hän on tosihenkilö sen satuhahmon vastpainoksi. Ei voi olla niin, että lavalla on kaksi satuhahmoa, vaan toisen pitää olla katsojalle sellainen, että ahaa tuo on totta.

Kingissä jokainen näyttelijä luo oman hahmon, joka kisaa X-factorin ja Idolsin kaltaisia kykyjenetsintäohjelmia parodioivassa kilpailussa. Ohjelmassa nähdään Saariluoman lisäksi Pirjo Heikkilä, Anna-Maija Tuokko, Kalle Lamberg, Jarkko Niemi, Mika Eirtovaara, Severi Saarinen ja Linda Wiklund

–Tosi innolla odotan. 8 viikkoa tätä tehdään ja se on melkoinen hässäkkä. Porukka on kuitenkin hyvä. Tuoreita naamoja, jotka ovat tehneet paljon, mutta eivät ole olleet samalla volyymilla televisiossa esillä, Saariluoma myhäilee.

Vaikka Saariluomaa näkyy paljon telkkarissa, hänen sydämensä sykkii myös teatterille. Kiireiden vuoksi se on jäänyt vähemmälle, mutta mies keksi keinon pysyä mukana skenessä.

– Ohjaan myös paljon teatteriin ja lähitulevaisuudessa esimerkiksi UIT:hen tulee ohjaamani näytelmä. Teatteri on minulle tärkeä, mutta tv-töiden takia siellä näytteleminen ei onnistu. Tällä tavoin se kuitenkin pysyy matkassa mukana.

– Mieluiten ohjaan komediaa. Se tulee aika luonnostaan.

Saariluoma nähtiin hiljattain myös uudessa Putouksessa, joskin Roope Salmisen parodioimana. Salminen esiintyi Saariluoman juontamaa Stadi vs Landea imitoivassa sketsissä Espoo vs Nippon "keski-ikäistyneenä entisenä Putous-juontajana" ja veti Saariluoman tutut maneerit niin sanotusti melkoisen överiksi.

Saariluoma toteaa, että ei ole nähnyt sketsiä

– En ole ehtinyt katsoa Putousta työkiireiden vuoksi. Mutta parodiahan on ihailun puhtain muoto. Vai miten se meni, juontaja naurahtaa.

Katso alla olevasta videosta Salmisen Saariluoma-imitaatio.