Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brother Christmas Ari Koponen teki rikosilmoituksen – nyt etsitään viestin levittäjiä

Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön hänen nimissään julkisuuteen levitetyistä viesteistä. Tutkintapyynnön kohteena ovat tiedotteen mukaan henkilö tai henkilöt, jotka ovat levittäneet viestejä medialle tai muille tahoille.

Koponen epäilee, että joku on ottanut salaa kuvia hänen matkapuhelimensa tai tietokoneensa näyttöruudulta ja toimittanut ne eteenpäin. Myös tietomurto on Koposen mukaan mahdollinen.

– Heti, kun medioissa oli julkaistu kuvia ensimmäisistä viesteistä, aloin saada vihjeitä siitä, että viestit eivät suinkaan olisi peräisin vastaanottajilta vaan minulta, eli viestin lähettäjältä. Monet olivat kiinnittäneet huomion siihen, että joissakin viestityypeissä lähettäjän ja vastaanottajan ruutunäkymät ovat aina erilaiset, ja että medioissa oli julkaistu nimenomaisesti viestejä lähettäjän, eli minun ruutunäkymästäni, Koponen sanoo.

Viestien levittämisen takana saattaa Koposen mukaan olla yksi tai useampikin taho.

– Minulla on tarkassa tiedossa yksi henkilö, joka on uhannut tuhota minut sekä Brother Christmas ry:n toiminnan. Lisäksi sain viime sunnuntai-iltana sähköpostiini kiristysviestin, jossa vaadittiin 100 000 euron maksua tai muutoin medioille lähetettäisiin kuvakaappauksia, Koponen toteaa.

– En vastannut tälle kiristäjälle mitään, joten hän lähestyi minua maanantaina aamupäivällä uudelleen. Muutama tunti tämän jälkeen medioissa julkaistiin uusia kuvakaappauksia ja tietoja viesteistä.