Brother Christmas Ari Koponen teki rikosilmoituksen – nyt etsitään viestin levittäjiä

Ari Koponen teki tutkintapyynnön poliisille. Arkistokuva. Anton Soinne

Tero Vähämäki

Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön hänen nimissään julkisuuteen levitetyistä viesteistä. Tutkintapyynnön kohteena ovat tiedotteen mukaan henkilö tai henkilöt, jotka ovat levittäneet viestejä medialle tai muille tahoille.

Koponen epäilee, että joku on ottanut salaa kuvia hänen matkapuhelimensa tai tietokoneensa näyttöruudulta ja toimittanut ne eteenpäin. Myös tietomurto on Koposen mukaan mahdollinen.

– Heti, kun medioissa oli julkaistu kuvia ensimmäisistä viesteistä, aloin saada vihjeitä siitä, että viestit eivät suinkaan olisi peräisin vastaanottajilta vaan minulta, eli viestin lähettäjältä. Monet olivat kiinnittäneet huomion siihen, että joissakin viestityypeissä lähettäjän ja vastaanottajan ruutunäkymät ovat aina erilaiset, ja että medioissa oli julkaistu nimenomaisesti viestejä lähettäjän, eli minun ruutunäkymästäni, Koponen sanoo.

Viestien levittämisen takana saattaa Koposen mukaan olla yksi tai useampikin taho.

– Minulla on tarkassa tiedossa yksi henkilö, joka on uhannut tuhota minut sekä Brother Christmas ry:n toiminnan. Lisäksi sain viime sunnuntai-iltana sähköpostiini kiristysviestin, jossa vaadittiin 100 000 euron maksua tai muutoin medioille lähetettäisiin kuvakaappauksia, Koponen toteaa.

– En vastannut tälle kiristäjälle mitään, joten hän lähestyi minua maanantaina aamupäivällä uudelleen. Muutama tunti tämän jälkeen medioissa julkaistiin uusia kuvakaappauksia ja tietoja viesteistä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Brother Christmas Ari Koposen väitetään kehuskelleen seksillä Janni Hussin kanssa – Fitnessmalli hämmentyi Seiska-lehden haltuunsa saamista viesteistä 1.3.2018 12:11
  2. HS: Brother Christmasin kohutut viestit julki – huorittelua, rasismia ja vihapuhetta 26.2.2018 18:46
  3. Miksi HS julkaisi Brother Christmasin yksityisiä someviestejä? Näin vastaa päätoimittaja 27.2.2018 13:34
  4. MTV: Brother Christmasin lähiipiiri ihmettelee kohua: "Tulee mieleen perisuomalainen kateus" 28.2.2018 21:15
  5. Mehiläinen päätti yhteistyön Brother Christmasin kanssa – ilmoituksesta myös naljailua: "Päätän yhteistyön Mehiläisen kanssa" 27.2.2018 19:30
  6. Brother Christmas tekee nyt rikosilmoituksia – MTV: Kiristys, väkivaltainen uhkaus... 27.2.2018 18:33
  7. Nyt alkavat Brother Christmasin kumppanit vetäytyä – urheiluseuralta ensimmäinen ilmoitus 27.2.2018 10:56
  8. MTV: Brother Christmas pyysi anteeksi halventavia viestejään – kertoo myös saaneensa uhkailuja 27.2.2018 9:31

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut