Nyt proteiinipitoisten ötököiden esiinmarssille ei löydy pysäyttäjää. Viimeisimpänä hyönteisruuan on ottanut listoilleen laivayhtiö Viking Line.
Viking Linen uusi hyönteisistä koostuva Future Food -menu kattaa kolme ruokalajia. Ruotsin kokkimaajoukkueeseen kuuluvan Anders Karlssonin suunnittelemaa menua tarjoillaan laivoilla 5.4.–31.5.2018.
– Haluamme kokeilla laivoillamme ennakkoluulottomasti uusia vaihtoehtoja. Hyönteiset ovat sekä luonnonmukainen että ympäristöystävällinen vaihtoehto proteiinin lähteeksi. Hyönteisten käyttö elintarvikkeina jakaa toki vielä tässä vaiheessa mielipiteitä, ja laivoillamme on luonnollisesti kampanja-ajan tarjolla myös perinteisempiä makuelämyksiä, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm
Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista. Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä. Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.