Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Listalla muun muassa paahdettuja jauhomatoja ja kuoriaistoukkagranolaa – onko Viking Linen uutuusmenu hitti vai huti?

Hyönteisruoka yleistyi viime vuonna huomattavasti, kun sirkkaleipä, toukkasuklaa ja muut hyönteisistä valmistetut ruuat saapuivat tavallisen kuluttajan ostettaviksi.

Nyt proteiinipitoisten ötököiden esiinmarssille ei löydy pysäyttäjää. Viimeisimpänä hyönteisruuan on ottanut listoilleen laivayhtiö Viking Line.

Viking Linen uusi hyönteisistä koostuva Future Food -menu kattaa kolme ruokalajia. Ruotsin kokkimaajoukkueeseen kuuluvan Anders Karlssonin suunnittelemaa menua tarjoillaan laivoilla 5.4.–31.5.2018.

– Haluamme kokeilla laivoillamme ennakkoluulottomasti uusia vaihtoehtoja. Hyönteiset ovat sekä luonnonmukainen että ympäristöystävällinen vaihtoehto proteiinin lähteeksi. Hyönteisten käyttö elintarvikkeina jakaa toki vielä tässä vaiheessa mielipiteitä, ja laivoillamme on luonnollisesti kampanja-ajan tarjolla myös perinteisempiä makuelämyksiä, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm

Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista. Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä. Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.