ES: Treffipalvelut laskuttavat jopa 40–90 e/kk – "Laskuja päätyy perintään vuosien takaa"

Ennen nettitreffipalveluun rekisteröitymistä kannattaa perehtyä jäsenyyden kestoon, hinnoitteluun ja irtisanomisehtoihin. Arkisto / Marjaana Varmavuori

toimitus

Kuluttajaoikeusneuvojat saavat vuosittain netin treffipalveluista noin sata valitusta, joista suurin osa koskee palvelun irtisanomista ja maksuja, kertoo Etelä-Saimaa-lehti.

–Tyypillinen tapaus on, että on menty puolihuolimattomasti rekisteröitymään lukematta sopimusehtoja. Palvelua on kokeiltu ilmaiseksi hetken aikaa, mutta ei ole muistettu ilmoittaa peruutuksesta. Sitten tulee laskuja, eikä niitä saa helposti lopetettua. Joillekin on pompsahtanut laskuja vuosien takaa perinnän kautta, kertoo lehden haastattelema kuluttajaoikeusneuvoja Raija Marttala Uudenmaan maistraatista.

Valituksia on tehty sekä suomalaisista että ulkomaalaisista palveluntuottajista.

– Tarkoituksena on, että ihminen saadaan rekisteröitymään ja häntä päästään laskuttamaan. Sopimusehtoihin tutustuminen voi helposti unohtua, kun ihminen innostuu mahdollisen elämänkumppanin löytämisestä.

Ennen nettitreffipalveluun rekisteröitymistä kannattaa perehtyä jäsenyyden kestoon, hinnoitteluun ja irtisanomisehtoihin.

Esimerkiksi Eliittikumppani.fi:n premium-jäsenyys maksaa 89,90 euroa, Be2.fi:n jäsenyys 59,90 euroa ja Match.com:n jäsenyys 39,99 euroa kuukaudessa.

Lappeenrantalainen Jussi Kemppainen, 30, maksaa netin treffipalveluista enimmillään parikymmentä euroa kuukaudessa.

Helmikuun ajan hänellä on ollut käytössään Tinder-sovelluksen maksullinen versio. Tämä tarkoittaa, että hän voi esimerkiksi selata muiden kaupunkien sinkkutarjontaa.

–Ideana on, että maksuversiolla saisi enemmän näkyvyyttä palvelussa. Jos on ylimääräistä rahaa, niin voihan sitä kokeilla muutamalla kympillä per vuosi, Kemppainen kertoo lehdelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut