Ensimmäinen Bär Bar on avattu – alkaako marjojen maailmanvalloitus smoothiebaarista?

Marjoista tehdään myös smoothieita. _

Jussi Vehkasalo

Itäkeskuksen Prisman yhteydessä on avattu suomalaiseen superfoodiin keskittyvän välipalabaari Bär Bar, joka tekee juotavia ja syötäviä välipaloja suomalaisista marjoista.

– Seurasimme harmistuneina, miten suomalainen terveys- ja välipalatoiminta on keskittynyt ulkomailta tuotuihin raaka-aineisiin, ja mietimme, miten saisimme kotimaiset – maailman puhtaimmat marjat – brändättyä ansaitsemaansa arvoon, kertoo Bär Barin Jasmiina Ojala

Bär Barin perustajien Ojalan ja Petri Vilpposenmukaan suomalaisuus, terveellisyys ja läpinäkyvyys ovat Bär Barissa avainroolissa. Raaka-aineista 93 prosenttia on suomalaisia, ja perustajat toivovat, että pian päästään vielä lähemmäs 100:aa prosenttia. Tuotteisiin käytettävät mehut tehdään itse, jotta vältyttäisiin lisäaineilta ja piilosokereilta.

– Olen itse ollut marjametsässä pienestä pitäen ja ihmetellyt jonkin aikaa sitä, miten Pohjolan puhtaita marjoja ei ole onnistuttu brändäämään maailmalla, tai edes täällä kotimaassa, samalla tavoin kuin vaikkapa goji-marjat ja acai-marjat. Suomalaiset marjat ovat kuitenkin todellisia supermarjoja ja kasvavat puhtaassa maaperässä. Ne myös tulevat läheltä, mikä on ympäristöystävällisempää logistiikan kannalta, Ojala jatkaa.

Bär Barista saasmoothieita, smoothie-kulhoja ja jugurtteja.Bär Barin perustajat ovat markkinointi- ja brändialalla,reseptiikan kehitykseen he saivat apua ulkopuolisilta ruokakonsulteilta.

Kaksikon tavoitteena on perustaa lisää marjabaareja jo tänä vuonna. Pitkällä aikavälillä tarkoitus on viedä suomalaiset marjat maailmalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.