Itäkeskuksen Prisman yhteydessä on avattu suomalaiseen superfoodiin keskittyvän välipalabaari Bär Bar, joka tekee juotavia ja syötäviä välipaloja suomalaisista marjoista.
– Seurasimme harmistuneina, miten suomalainen terveys- ja välipalatoiminta on keskittynyt ulkomailta tuotuihin raaka-aineisiin, ja mietimme, miten saisimme kotimaiset – maailman puhtaimmat marjat – brändättyä ansaitsemaansa arvoon, kertoo Bär Barin Jasmiina Ojala
Bär Barin perustajien Ojalan ja Petri Vilpposenmukaan suomalaisuus, terveellisyys ja läpinäkyvyys ovat Bär Barissa avainroolissa. Raaka-aineista 93 prosenttia on suomalaisia, ja perustajat toivovat, että pian päästään vielä lähemmäs 100:aa prosenttia. Tuotteisiin käytettävät mehut tehdään itse, jotta vältyttäisiin lisäaineilta ja piilosokereilta.
– Olen itse ollut marjametsässä pienestä pitäen ja ihmetellyt jonkin aikaa sitä, miten Pohjolan puhtaita marjoja ei ole onnistuttu brändäämään maailmalla, tai edes täällä kotimaassa, samalla tavoin kuin vaikkapa goji-marjat ja acai-marjat. Suomalaiset marjat ovat kuitenkin todellisia supermarjoja ja kasvavat puhtaassa maaperässä. Ne myös tulevat läheltä, mikä on ympäristöystävällisempää logistiikan kannalta, Ojala jatkaa.
Bär Barista saasmoothieita, smoothie-kulhoja ja jugurtteja.Bär Barin perustajat ovat markkinointi- ja brändialalla,reseptiikan kehitykseen he saivat apua ulkopuolisilta ruokakonsulteilta.
Kaksikon tavoitteena on perustaa lisää marjabaareja jo tänä vuonna. Pitkällä aikavälillä tarkoitus on viedä suomalaiset marjat maailmalle.