Espoota vaivaa ällöttävä koirankakkaongelma – poliisi saanut valvontapyyntöjä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut Facebook-sivuillaan päivityksen koirankakkaepidemiasta.

Poliisi kertoo saaneensa Espoossa valvontapyyntöjä koiran ulosteista, joita jotkut koiranomistajat ovat ilmoituksien perusteella jättäneet systemaattisesti korjaamatta.

Päivityksen mukaan koirankakkaa on löytynyt erityisesti Espoon Iivisniemen ja Kaitaan alueelta koiranulkoilutusreittien varrelta sekä päiväkodin ja ala-asteen ympäristöstä (Norppatie, Norppakuja ja kävelytiet). Erään ilmoittajan mukaan ulostetta on jälkimmäisessä kohteessa joka paikassa, esimerkiksi keskellä kävelytietä ja jopa ulosteille varattujen roskisten juuressa.

Poliisi muistuttaa, että järjestyslain koirakuria koskevan pykälän mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.

– Ne, jotka tuntevat piston sydämessään, muistakaahan vastaisuudessa ottaa niitä kakkapusseja mukaan, niin on kaikilla mukavampi ulkoilla. Ei ole kivaa, kun lumikasoissa pyörivät lapset ja koirat ovat täynnä sitä itseään ja kenkien mukana kakka päätyy sisätiloihinkin. Poliisi voi myös antaa asiasta rikesakon, mikäli tällaista toimintaa havaitsee, kirjoitetaan Facebook-päivityksessä.

Päivityksestä kertoi myös muun muassa Iltalehti.