Onko tässä vuoden erikoisin sakotuskikka? – Kaupungin outo liikennemerkki raivostuttaa Vantaalla

Jari Pietiläinen

Myyrmäen Tuurakujallasadatellaan kerrostaloalueen parkkipaikalle ilmestynyttä erikoista liikennemerkkiä, jonka vuosi useat kymmenet autoilijat ovat saaneet pysäköintisakot.

Alueella rajoitetaan pysäköintiä usealla samaan tolppaan kiinnitetyllä liikennemerkillä ja lisäkilvellä. Lisäkilven mukaan maksuton parkkeeraus on sallittua alle 60 minuutin ajaksi vain henkilöautoille.

Yksi sakon saaneista on Helsinki-Vantaan lentoaseman ajokouluttaja Sam Halttunen Hän pysäköi autonsa tavanomaiseen tapaan parkkipaikalle –ja palattuaan huomasi auton tuulilasissa 60 euron suuruisen sakkolapun.

Hänen autonsa on viisipaikkainen Toyota Hilux Pickup -henkilöauto.

– Soitin heti asiasta Vantaan kaupungin pysäköinninvalvontaan, josta kysyin syytä siihen, miksi henkilöautolle oli annettu sakkolappu. Virkailija vastasi minulle, että rekisterinumeron perusteella minun autoni onkin merkitty Trafin tietokantaan pakettiautoksi, Halttunen ihmettelee.

Tämän lisäksi pysäköinninvalvonnassa alettiin ihmetellä kuinka Halttunen on saanut ajokortin, ellei hän tunne edes liikennemerkkejä.

Sam Halttunen kertoo, kuinka samaan aikaan sakot sai myös nainen, joka parkkeerasi Tuurakujalle Volkswagen Caddyn.

– Nainen ihmetteli itkien, kuinka sellainen auto voi saada sakot, joka on pakettiauto, mutta pienempi kuin tavallinen henkilöauto. Kaikkein kummallisinta tässä on se, että jos alueelle pysäköitäisiin vaikkapa mopoauto, sille pitäisi antaa sakot, koska se ei ole henkilöauto, Halttunen huomauttaa.

– Minun oikeustajuuni ei millään mene myöskään se, että alueella on yhtäkkiä muutettu pysäköimistapaa: nyt parkkipaikalle pitäisi laittaakin autot pitkittäin. Kukaan ei pysäköi sillä tavalla.

Halttunen on laskenut, että pelkästään Tuurakujan pysäköintialueella kaupunki voi sakottaa kymmenen autoa tunnissa. Näin ollen joka päivä kaupunki saa yhden liikennemerkin ansiosta noin 6 000 euron sakkotulot.

– Pelkkää rahastusta. Tämä on ehkä lain kirjaimen mukaan oikein, mutta ei lain hengen mukaan, Halttunen paheksuu närkästyneenä.

Lue tästä, mitä Vantaan kaupunki vastaa parkkisakon saaneille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 2. Kirjastosta voi lainata nyt myös kuntoiluvälineitä kotiovelle – näillä alueilla pyörälähetti palvelee
 3. Triplan parjattu 0,40 e/h -palvelu otettiin vihdoin käyttöön – "Meillä oli teknisiä haasteita"
 4. Radio Suomipopin suosikkijuontaja haastatteli Antti Tuiskua ja Mikael Gabrielia vanhempiensa vaatehuoneessa – "En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa"
 5. Kännykkävarkaiden piinaamalle Sompasaunalla rakennettiin turvalokerot – "Ei ole pyhää edes sauna"
 6. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 7. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 8. T24: Open House Tallinna avaa Viron pääkaupungin suljetut rakennukset yleisölle ensi viikonloppuna
 9. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 10. Jäkälätie Tapanilassa pysyy kiinni kerrottua pidempään
 11. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 12. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä
 13. Leikkipuiston toiminta jatkuu peruskorjauksesta huolimatta
 14. Kallion kirkossa järjestetään jälleen hääyö – tarjolla ilmaiset juhlaherkut
 15. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 2. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 3. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 4. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 5. T24: Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä
 6. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 7. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 8. Triplan parjattu 0,40 e/h -palvelu otettiin vihdoin käyttöön – "Meillä oli teknisiä haasteita"
 9. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 10. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 11. Kännykkävarkaiden piinaamalle Sompasaunalla rakennettiin turvalokerot – "Ei ole pyhää edes sauna"
 12. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 13. Radio Suomipopin suosikkijuontaja haastatteli Antti Tuiskua ja Mikael Gabrielia vanhempiensa vaatehuoneessa – "En kysynyt äitiltä ja iskältä lupaa"
 14. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 15. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.