HK lopetti tämän klassikkotuotteen valmistuksen – jäätkö kaipaamaan?

Lihistä voi tuunata lisukkeilla, kuten kuvassa. Aivan kevyitä herkkuja eineslihapiirakat eivät ole, sillä verkosta vielä löytyvät tuotetiedot kertovat, että HK:n lihiksessä oli 420 kilokaloria yhdessä 200 gramman piirakassa. ESM arkisto

Kaisa Paastela

Ruokatalo HK on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut perinteisen lihapiirakan valmistuksen. Tuote oli valikoimissa vuosikaudet.

–HK Lihapiirakka jouduttiin lopettamaan laskeneen kysynnän vuoksi, kertoo HKScan Finlandin kategoriapäällikkö Tom Tapper

Sen kummemmin ei Tapper syitä erittele, mutta jauheliha–riisitäytteisen, mikrossa lämmitettävän eineksen myynti on saattanut kärsiä yleistyneestä terveellisyystrendistä ja vaihtoehtoisen tarjonnan lisääntymisestä.

HK:ssakin uusina välipaloina on markkinoille tuotu muun muassa feta-pinaatti-pannukakku ja kasvisburrito.

Eineslihapiirakat joutuivat kohun keskiöön 13 vuotta sitten, kun Ylen Kuningaskuluttaja kertoi, ettei niissä juuri ole lihaa. Tuolloin HK:n piirakassa oli Ylen testin mukaan lihaa 5,5, prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut