Miksi nuoret saavat pelata rahapelejä valvonnatta? – Nyt vastaa Veikkaus

Tänään on julkisuudessa keskusteltu rahapelien lähes olemattomasta ikärajavalvonnasta nuorten kohdalla. Tehtyjen testien mukaan vain joka seitsemännen 18–22-vuotiaan paperit on tarkastettu Helsingin rahapeliautomaateilla.

Rahapelien ostoikäraja on 18 vuotta. Päivittäistavarakaupan ohjeiden mukaan ikä tulisi tarkistaa kaikilta alle 23 -vuotiailta vaikuttavilta henkilöiltä.

Uutisointi on havahduttanut myös Veikkauksen väen kommentoimaan.

– Nämä tulokset osoittavat, että rahapeliemme ikärajavalvonnassa on vielä kehitettävää, vaikka Veikkaus on viime aikoina luonut useita erilaisia, alaikäisten pelaamista ehkäiseviä toimenpiteitä ja valvontamalleja, arvioi Veikkauksen vastuullisen rahapelaamisen päällikkö Hannu Rinkinen.

Rinkisen mukaan kaikkiin Veikkauksen pelejä tarjoaviin pelipisteisiin tehdään yhdessä Veikkauksen ja kumppanin kanssa raha-automaattien valvontasuunnitelma, jossa sovitaan valvontapiste, valvonnan vastuuhenkilö ja kirjataan valvontakoulutuksen suorittaneet työntekijät.

Kaikkiaan tuon koulutuksen on suorittanut yli 70 000 työntekijää ja esimiestä ympäri maan.

Jokaisessa rahapeliautomaatissa, joka on sijoitettu sellaiseen pelipisteeseen, johon alaikäisellä on pääsy, on käytössä pelaamisenestojärjestelmä.

– Esimerkiksi kaupan kassatyöntekijä voi kaukosäätimellä estää ja keskeyttää pelaamisen noissa pisteissä, jos epäilee pelaajaa alaikäiseksi, Rinkinen muistuttaa.

Pelauksen estämistä käytettiin viime vuonna 1,5 miljoonaa kertaa. Pelialueet on esimerkiksi marketeissa merkitty teipeillä – tämä puolestaan helpottaa rahapeliautomaattien pelaamisen valvontaa huomattavasti.

Alaikäisten oleskelu rajatulla pelialueella on kielletty. Jos vaikkapa lähikauppaan sijoitetun automaatin valvonnassa havaitaan toistuvia puutteita, Veikkaus voi purkaa raha-automaattisopimuksen vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut