Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Oletko aina haaveillut itse veistetystä puuveneestä? Koulutus alkaa tauon jälkeen

Puuveneveiston koulutus alkaa uudelleen Loviisan Kuggomissa muutaman vuoden tauon jälkeen.

Koulutus toteutetaan Borgå folkakademin ja Axxell Utbildning Ab:n yhteistyönä Perinnekeskus Kuggomin (ent. Kuggomskolanin) puuveneveistotiloissa.

Koulutuksen aikana osallistujat rakentavat perinteisen limisaumaisen puuveneen (soutu- tai perämoottoriveneen) neljästä klassikkomallista.

Koulutus suuntautuu henkilöille, jotka ovat veneilystä ja kädentaidoista kiinnostuneita sekä tahtovat oppia puuveneen rakennuksen perusteita.

Osallistujat voivat olla joko opinto- tai vuorotteluvapaalla, eläkkeellä tai hakea uutta suuntaa elämäänsä.

Koulutuksesta vastaa pitkän linjan puuveneveiston opettaja Esko Mattsson

Opetus tapahtuu sekä suomen että ruotsin kielellä ja käytännön työskentelyn kautta, yhdessä pohtien ja suunnitellen.

Kurssin laajuus on 36 opintoviikkoa, lähiopetusta on 25 tuntia viikossa. Venesalilla voi ja on suotavaa työskennellä myös omaehtoisesti, jotta veneet valmistuvat ajoissa. Puuvenekoulutukseen ja sen opetussuunnitelmaan voi tutustua www.akan.fi sivuilla.

Ilmoittautumiset otetaan vastaan 19.5.2018 saakka. Kurssille otetaan viisitoista (vähintään 12) puuveneistä innostunutta tekijää.

Veneenrakennus oli merkittävä osa entisen Kuggomkolanin opetustoimintaa yli sadan vuoden ajan aina vuodesta 1911 lähtien. Vuonna 1911 koulussa rakennettiin ensimmäinen puuvene koulun pesutuvassa, vuonna 1922 opetus siirtyi ensimmäiseen veneenveistoa varten rakennettuun veneenveistohalliin.

Tämän jälkeen koulutus siirrettiin kahdesti aina suurempaan veistohalliin, kunnes koulutukset vuonna 2014 kokonaan päätettiin lopettaa Kuggomissa.