Hurstin leipäjono sai lahjoittajat liikkeelle – ruokajakelu jatkuu ainakin vappuun

Ruoka-avun ahdinko on kehittynyt vähitellen vuosien saatossa. Järjestö on saanut lahjoituksia yhä vähemmän. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä/arkisto

Jari Pietiläinen

Lopettamisuhan alla ollut Heikki Hurstin ruokajakelu Helsingissä on näillä näkymin saatu säilymään lahjoittajien avulla ainakin toistaiseksi.

Viime viikolla Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n avustustyöhön tarvittavat varat näyttivät olevan niin lopussa, että jakelu uhkasi loppua kokonaan.

Ruoka-avun ahdinko on kehittynyt vähitellen vuosien saatossa. Järjestö on saanut lahjoituksia yhä vähemmän, mutta samalla leipäjonoihin joutuneiden ihmisten määrä on paisunut.

Helsingin kaupunki on myöntänyt yhdistykselle vuosittain 100 000 euron tukea, mutta se ei enää riitä kattamaan tilavuokraa eikä muita kustannuksia.

Hurstin itsensä arvion mukaan yhdistyksen ruokajakeluun joutuu turvautumaan viikossa nyt jo tuhatmäärin helsinkiläisiä.

Käyntikertoja on alkuvuodesta ollut noin 5 400 viikossa, kun vielä kymmenkunta vuotta sitten viikoittaisia käyntejä oli alle tuhat.

Pitenevät leipäjonot ovat nyt herättäneet melkoisen kansanliikkeen, joka haluaa mahdollistaa Hurstin ja hänen työntekijöidensä avustustyön.

Nyt yhdistys neuvottelee parhaillaan tulevaisuudensuunnitelmista useiden liikemiesten kanssa, mutta sen lisäksi on saatu samalla myös lahjoituksia. Suurin yksittäinen summa on ollut 10 000 euroa.

Ensi torstaina Tavastialla järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti, jonka lipputulot tilitetään avustustyöhön.

Illan aikana Tavastian lavalle nousee joukko eturivin muusikoita. Mukana Hurstin työtä ovat tukemassa muun muassa Olavi Uusivirta, Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Vesta, Erin, Jonna Tervomaa, Elias Gould, Veljekset von Hertzen, Mikko Joensuu, Vesa Aaltonen Proge Band & Eero Raittinen ja Ringa Manner sitralive.

– Olemme kiitollisia kaikesta avusta ja nyt näyttää siltä, että pärjäämme seuraavat kolme kuukautta eli toukokuun alkuun saakka, sanoo Heikki Hursti.

Heikki Hursti jatkaa vanhempiensa Veikko ja Lahja Hurstin aloittamaa avustustyötä. Veikko Hursti kuoli vuonna 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut