Some näytti voimansa! – Suositun sivun kautta sovittu perjantaille runsaasti kimppakyytejä

SOME Kyytiä tarvitsevat ja niitä tarjoavat ovat löytäneet toisensa Facebookissa toimivan Puskaradio Helsinki -sivuston kautta. Aktiivimallia vastustava lakko pysäyttää perjantaina suurimman osan HSL:n busseista sekä metrot ja ratikat.

Ihmiset ovat yrittäneet etsiä kimppakyytejä perjantaille muun muassa sosiaalisen median kautta. Kuvituskuva. Arkisto/Arja-Riikka Nikkilä

Sanna Jompero

Tuleva lakkoperjantai on näyttänyt somen voiman, ja ihmiset ovat lähteneet etsimään kimppakyytejä ja myös tarjoamaan niitä.

Helsingin ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin keskittyvään Puskaradio Helsinkiin on kertynyt jo kymmenien ihmisten keskusteluketju, jossa kyytiä tarvitsevat ja niitä tarjoavat kohtaavat.

– Mitään selvästi suosituinta suuntaa en osaa sanoa, mutta tällä vauhdilla päivän päätteeksi on varmasti sovittuna jo useita satoja kimppakyytejä, arveli sivuston ylläpitäjä Juuso Taskila keskiviikkona.

Puskaradio Helsinki on julkinen Facebook-ryhmä, johon kuuluu yli 26 000 jäsentä. Sivustolle on perustettu Virallinen kimppakyytiketju perjantaille -keskusteluketju.

Taskila itse tarjoaa Puskaradio Helsingin sivuilla perjantaiaamuna kyytiä Espoon Koskelosta Munkkiniemeen. Vielä kukaan ei ole ilmoittanut tarvitsevansa kyytiä. Taskila pitää sosiaalista mediaa erinomaisena välineensä muun muassa juuri kimppakyytien metsästykseen.

–Onhan se hyvä, että pystyy keksimään vähän vaihtoehtoisiakin ratkaisuja ja helsinkiläiset löytävät toisensa sekä pystyvät kulkemaan töihin. Onhan lakko ikävä juttu.

Taskisen kyyti Munkkiniemestä takaisin Espooseen lähtee neljän korvilla.

Kyytien sumpliminen lähti alkuviikolla liikkeelle, kun ihmiset alkoivat vapaaehtoisesti tarjoamaan ryhmässä kimppakyytejä niille, jotka ovat riippuvaisia lakkoon menevistä julkisista liikennevälineistä. Kyytejä on pyydetty ja tarjottu yli kaupunkirajojen lähinnä Helsingin, Espoon ja Vantaan alueella.

Myös muissa kaupungeissa, kuten Vantaalla, vastaavat Facebook-sivut sivut ovat täyttyneet kyytikyselyistä.

Kyytiä perjantaina etsiskeleville on ehdotettu myös perinteistä peukalokyyti ja kyltti -yhdistelmää oman työmatkareitin varrella olevilla bussipysäkeillä.

Tulevana perjantaina eduskunnan hyväksymää aktiivimallia vastustava lakko pysäyttää lähes kaikki pääkaupunkiseudun eli HSL-alueen bussit kello 03–18 väliseksi ajaksi. Perjantaina ajettavista bussivuoroista ilmoitetaan tapauskohtaisesti.

Metrot eivät liikennöi perjantaina lainkaan. Lakko pysäyttää myös raitiovaunut aina lauantaiaamuun asti.

VR:n lähijunat sekä Suomenlinnan lautta kulkevat perjantaina normaalisti.

HSL päivittää tietoja sivuillaan www.hsl.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut