Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juoksuportaita toivottiin Vuosaareen – kaupunki löysi paremman paikan

Vuosaaren täyttömäelle eli Vuosaarenhuipulle on toivottu juoksuportaita. Kaupunkiympäristön toimialan mukaan tavoitteena on, että Vuosaarenhuippu avautuu virallisesti virkistyskäyttöön vuoden 2020 aikana.

Alueelle on tarkoitus rakentaa nyt puuttuvat reitit opasteineen sekä sisääntuloalueet pysäköintipaikkoineen.

Käynnissä olevan suunnittelun yhteydessä on alustavasti tutkittu juoksuportaiden soveltuvuutta alueelle. Alueen luontoarvojen, maan muotojen ja maaperän epävakaiden olosuhteiden takia juoksuportaiden rakentaminen olisi kuitenkin vaikeaa.

Kaupungin mukaan jyrkimmät itärinteen kohdat, jonne portaat voisivat kaltevuuden osalta soveltua, ovat tällä hetkellä turvattomia irtokivien ja maanvyöryvaaran takia. Alueelle ollaan tekemässä myös turvallisuuskartoitusta.

Vuosaarenhuippu on myös arvokas luontokohde, ja perinteisiä rakennettujen viheralueiden palveluita, kuten esimerkiksi leikkipaikkoja, sinne ei tulla toteuttamaan. Alueella voi tulevaisuudessa harrastaa kyllä liikuntaa, muun muassa ylämäki- ja maastojuoksua, hiihtämistä ja ratsastusta.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan juoksuportaille paremmin soveltuva kohde Itä-Helsingissä on Myllypuron liikuntapuiston ja Alakivenpuiston alueet.

Viime vuonna valmistuneeseen Alakivenpuiston kartionmuotoisen täyttömäen rinteeseen on mahdollista tutkia juoksuportaiden toteuttamista. Mäellä harrastetaan jo ylämäkijuoksua, ja asukkaat ovat toivoneet portaita.

Koska portaat ovat ensisijaisesti liikuntapalvelua, hankkeen mahdollinen toteuttaminen kuuluu kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle.

Kaupunkiympäristölautakunta antaa tiistaina lausunnon Ville Jalovaaran (sd.) valtuustoaloitteeseen juoksuportaista Vuosaareen.