Juoksuportaita toivottiin Vuosaareen – kaupunki löysi paremman paikan

Vuosaaren täyttömäellä on osittain maanvyöryvaara ja toisaalta arvokkaita luontoarvoja ja jopa uhanalaisia kasveja, joiden vuoksi juoksuportaiden ei katsota sopivan alueelle. Jani Jakonen

Kaisa Paastela

Vuosaaren täyttömäelle eli Vuosaarenhuipulle on toivottu juoksuportaita. Kaupunkiympäristön toimialan mukaan tavoitteena on, että Vuosaarenhuippu avautuu virallisesti virkistyskäyttöön vuoden 2020 aikana.

Alueelle on tarkoitus rakentaa nyt puuttuvat reitit opasteineen sekä sisääntuloalueet pysäköintipaikkoineen.

Käynnissä olevan suunnittelun yhteydessä on alustavasti tutkittu juoksuportaiden soveltuvuutta alueelle. Alueen luontoarvojen, maan muotojen ja maaperän epävakaiden olosuhteiden takia juoksuportaiden rakentaminen olisi kuitenkin vaikeaa.

Kaupungin mukaan jyrkimmät itärinteen kohdat, jonne portaat voisivat kaltevuuden osalta soveltua, ovat tällä hetkellä turvattomia irtokivien ja maanvyöryvaaran takia. Alueelle ollaan tekemässä myös turvallisuuskartoitusta.

Vuosaarenhuippu on myös arvokas luontokohde, ja perinteisiä rakennettujen viheralueiden palveluita, kuten esimerkiksi leikkipaikkoja, sinne ei tulla toteuttamaan. Alueella voi tulevaisuudessa harrastaa kyllä liikuntaa, muun muassa ylämäki- ja maastojuoksua, hiihtämistä ja ratsastusta.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan juoksuportaille paremmin soveltuva kohde Itä-Helsingissä on Myllypuron liikuntapuiston ja Alakivenpuiston alueet.

Viime vuonna valmistuneeseen Alakivenpuiston kartionmuotoisen täyttömäen rinteeseen on mahdollista tutkia juoksuportaiden toteuttamista. Mäellä harrastetaan jo ylämäkijuoksua, ja asukkaat ovat toivoneet portaita.

Koska portaat ovat ensisijaisesti liikuntapalvelua, hankkeen mahdollinen toteuttaminen kuuluu kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle.

Kaupunkiympäristölautakunta antaa tiistaina lausunnon Ville Jalovaaran (sd.) valtuustoaloitteeseen juoksuportaista Vuosaareen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Näin saat kiireisen arkipäivän juoksulenkistä kaiken irti – konkari neuvoo rytmittämään syömisen oikein 29.1.2018 20:50
  2. Jätemäelle halutaan kahdet uudet portaat – Alamäkipyöräilijöille aidattu alue 4.10.2017 18:00
  3. Ottaako porrasjuoksu polviin ja selkään? – Lue 4 vinkkiä hyvään porrastreeniin 10.9.2017 17:45
  4. Kuvat: Kuntoportaat valmistuivat Paloheinään etuajassa – 254 askelmaa nyt käytössä 27.9.2017 11:28
  5. Keskuspuisto koukuttaa juoksemaan – "Sileällä juoksu on tylsää" 15.9.2017 19:50
  6. Hätäiset pepputreenaajat tunkevat keskeneräisille juoksuportaille – "Malminkartanon portaat eivät tunnu riittävän" 4.9.2017 13:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut