Helsinkiläiseltä suosikkiravintoloitsijalta viiltävä kuitti Espoon ravintolaelämälle – "Vaikea löytää paikkaa, joka..."

Fat Lizard sijaitsee Aalto-yliopiston Tietotien sisäänkäyntiä vastapäätä. Ravintola on viikonloppuisin avoinna aamuneljään. Fat Lizard

Kaisa Paastela

Hiljattain Espoon Otaniemeen avannut Fat Lizard on löytänyt kävijänsä ja ainakin alkuhuumassa ravintola on useana iltana ollut tupaten täynnä.

Ravintolassa uskotaan, että juuri Fat Lizardin kaltaista paikkaa on Espooseen odotettu pitkä tovi.

–Nykyisellään kaupungista on hyvin vaikea löytää ravintolaa, joka ei menisi yhdeksään mennessä kiinni. Ravintola Fat Lizardin keittiö on auki vuoden jokaisena päivänä yöhön saakka ja viikonloppuisin meiltä saa pizzaa valomerkkiin saakka, kerrotaan ravintolan tiedotteessa.

Fat Lizardin pääomistaja on Andy Solomon, joka omistaa myös helsinkiläisen suosikkiravintola Treffi Pub & Bistron. Solomon kuittaakin Espoolle sen ravintolaelämästä:

– Espoo suotta kärsii isovelikompleksista, mitä Helsinkiin ja sen ravintolatarjontaan tulee. Espoossa asuu paljon ruokaa rakastavia sekä laadukkaan ruoan perään ymmärtäviä perheitä. Täältä löytyy toki ravintoloita, mutta ne ovat auki miten sattuu ja suuri osa niistä on sijoitettu kauppakeskusten yhteyteen, Andy Solomon luonnehtii.

Hänen mukaansa espoolaiset on tähän asti ohjattu illalliselle Helsinkiin.

Ravintola Fat Lizard uskoo käsillä tehtyyn, runsaaseen ja näyttävään ruokaan. Keittiössäon aito puu-uuni, jossa kypsyy alku- ja pääruokien ohella myös espoolainen pizza.

Pizzat maksavat keskimäärin 18 euroa, muut pääruoat 18,50–36 euroa. "Fat Platterit"ovat keittiömestari Matti Hälvän suunnittelemia ruokaa notkuvia tarjottimia, joista niin lihansyöjä, kasvissyöjä kuin merenelävien ystävä löytävät käsilläsyötäviä herkkuja.

Ravintolan messinkitiskin takaa löytyy aina valikoima myös naapurin ja kumppanin, eli Fat Lizard -pienpanimon oluita.

Ravintolassa on yhteensä 330 asiakaspaikkaa. Viikonlopun nosteessa se muuntautuu myös yökerhoksi. Sunnuntaisin on tarjolla brunssi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.