Syntyykö presidenttiperheeseen vauvan myötä mustasukkaisuutta? – Koirankasvattaja: "Näin Lennu saattaa reagoida"

Tasavallan ykköskoira Lennu Haukio-Niinistö, 6, saa helmikuussa seurakseen vauvan, kun haikara tuo presidenttiparille elävän paketin Mäntyniemeen. Tasavallan presidentin kanslia

Jari Pietiläinen

Tasavallan tulevan ykkösvauvan on määrä syntyä helmikuussa, jolloin koittaa Sauli Niinistön ja Jenni Haukion lapsen laskettu aika.

Vaikka presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä ei muita lapsia taaperrakaan, silti perheessä on kuusivuotias, joka ei tiedä tulokasvauvasta vielä mitään. Sosiaalisessa mediassa on ehditty pohtia, miten bostoninterrieri Lennu reagoi, kun vauva saapuu Niinistön ja Haukion kotiin.

Rotujärjestö Suomen Bostonit ry:n puheenjohtajalla Tarja Hyvärisellä on jo 30 vuoden vankka kokemus bostoninterriereiden kasvatuksesta. Tuona aikana hänen kennelissään on syntynyt 61 pentueesta yhteensä 197 koiraa.

Hyvärisellä on itsellään neljä lasta, joista nuorin on 18-vuotias – ja kaikki lapset ovat varttuneet koirien kavereina. Hyvärinen ennakoi, että myös Lennu suhtautuu uuteen vauvaan erittäin suopeasti.

Bostonit suhtautuvat vauvan itkuun uteliaasti."

– Bostoninterrieri on erittäin lapsirakas rotu, joka suhtautuu elämänmuutoksiin aika lailla mutkattomasti. Se on osaa sopeutua myös siihen, että kotiin tulee uusi vauva, Hyvärinen arvioi.

Kääpiökoiriin kuuluvalla bostikalla on tunnetusti hyvät hermot. Vaikka tuleva Beibi Haukio-Niinistö olisi luonteeltaan villi ja meneväinen, Lennu ei siis todennäköisesti ärhentele silloinkaan.

– Lapsen itkuun ja kaatuiluun bostonit suhtautuvat lähinnä uteliaasti. Lisäksi Lennu on tottunut sukkuloimaan yhä uusien ihmisten parissa, ja se varmasti helpottaa tilannetta, Hyvärinen pohtii.

– Toki bostonitkin ovat mustasukkaisia uudelle perheenjäsenelle, mutta ne eivät näytä sitä negatiivisella tavalla. Joko toinen koirarotu saattaa näykkiä vauvaa, mutta tämä rotu taas hakee isäntänsä huomiota esimerkiksi temppuja tekemällä.

Kasvattaja: Voimia Lennulle!"

Tulipa perheeseen sitten vauva tai toinen koira, silloin on tärkeää antaa huomiota myös perheessä pidempään olleelle koiralle.

Hyvärisen mukaan edes vauvan uudet lelut eivät todennäköisesti saa Lennua hämmennyksiin, sillä bostoninterrierit eivät varastele nukkeja tai pikkuautoja. Jos lelu lojuu lattialla, siihen Lennu voi toki kokeilla hampaitaan.

– Jos presidenttiparilla olisi esimerkiksi chihuahua, silloin tilanne olisi paljon haastavampi, koska chihuahualla on valtavan suuri ego, ja se on samalla erittäin haukkuherkkä.

– Uskon, että kaikki menee vauvan ja Lennun suhteissa mallikelpoisesti, joten en voi kuin toivottaa onnea koko perheelle.Ja voimia Lennulle..., Hyvärinen naurahtaa lopuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 2. Epäihmisyyden museo mukana näyttelyssä – tiistaista alkaen etsitään uusia tapoja ajatella ihmiselämää
 3. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 4. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 5. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 6. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 7. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 8. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 9. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 10. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 11. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 12. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 13. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 14. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 15. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 3. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 4. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 7. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 8. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 9. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 10. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 11. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 12. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 13. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.