Helsinkiin suunnitellaan sisähiekkarantaa ja surffisimulaattoria – yhteyteen myös kelluva uimala ja tapahtuma-areena

Ahdinaltaaseen suunnitellaan kelluvaa uimalaa ja nyt myös sisäsurffauskeskusta. Arkistokuva © Tietoa Finland Oy / Joel Mäk

Kaisa Paastela

Länsisataman Ahdinaltaaseen suunnitellaan liikuntakeskusta, jossa voisi makoilla hiekkarannalla sisällä ja surffata surffisimulaattorissa.

Rakennuksen ydin on sisälle rakennetun hiekkarannan ja surffisimulaattorin yhdistelmä.

Aluevarausta kaupungilta hakevat toimijat perustelevat, että sisärantamaisema tarjoaisi lämpimän ja valoisan pakopaikan karusta ilmastostamme ympäri vuoden, ja mahdollistaisi kilpaurheilutasoisen rantalentopallon sekä surffaamisen harjoittelun. Lisäksi lajeja pystyisi opettelemaan ja harrastamaan kaikilla tasoilla.

Näyttävä tila avautuu myös ulos, mikä tukee sään salliessa meressä tapahtuvaa harrastus- ja viihdetoimintaa.

Liikuntakeskuksen suunniteltu koko on reilut 12 700 kerrosneliötä. Hanketta ryhtyy viemään eteen päin perustettava yhtiö Surf Beach Helsinki Oy.

Ahdinaltaan merialueelle kaavaillaan myös kelluva uimalaa. Sen taustalla on muun muassa Katajanokan Altaan rakentamisessa mukana ollut rakennuskonsultti Bluet Oy Ltd.

Hankkeen alustavien suunnitelmien mukaan alueelle voisi toteuttaa esimerkiksi kelluvan uimalan, surffaus- /vesipuiston, saunan, pallopelejä, esiintymislavan tapahtuma-areenoineen, sekä muita alueen asukkaita ja matkailijoita palvelevia tiloja.

Bluet toimii hankkeessa hankekehittäjänä ja vastaa konseptisuunnittelusta, operaattori- ja sijoittajahankinnasta sekä toteutuksen organisoinnista.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan Ahdinaltaan pohjukkaan on aiemmin suunniteltu uimarantaa. Vesialue on kuitenkin noin 11 metriä syvä, joten tavallisen uimarannan toteuttaminen täytöillä olisi kallista ja vedenlaatu voisi tuottaa myös ongelmia. Kelluva uimala sopisi hyvin paikkaan.

Kummallekin hankkeelle esitetään suunnitteluvarausta vuoden 2019 loppuun asti. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee suunnitteluvarausten myöntämistä tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.