"Mango-habaneroshotti sopii lumimyräkkään" – Baarikierros Helsingissä heittää Intiasta hevimusapyhättöön

KIERROS Helsingin teemabaareihin tutustuu kävellen kaupungin keskustassa.

–Bar Bhangran mango-habaneroshotti sopii hyvin tähän lumimyräkkään, juoma lämmittää mukavasti, neuvoo oppaamme Aava Gröhn

Ja toden totta: keltainen pikkujuoma maistuu hyvältä ja chili kuumottaa kiitettävästi.

Ollaan Strange World of Theme Bars -kävelykierroksella, joka avaa osallistujille helsinkiläisten teemabaarien värikästä maailmaa.

Teemabaarit keskittyvät sisutuksessaan ja koko interiöörissään johonkin tiettyyn teemaan.

–Bhangrassa on intialaisteema. Monet teemabaarit ovat kadulle varsin huomaamattomia, mutta kun tulee sisään, niin huomaa, että teeman mukainen sisustus jatkuu usein vessaa myöten.

Runeberginkadulla sijaitsevan Bhangran baaritiskin edessä istumapaikkana on myös keinu.

Meidän istuinnurkkamme pöytinä on vanhoja ompelukonepöytiä. Asiakkailla on tapana jättää pöytien vetolaatikoihin viestejä toisilleen: nyt löytyy esimerkiksi piirretty Tanskan kartta, treffikutsu ja runo.

Teemabaareja on maailmalla paljon: kierroksella mukana oleva Saara Stewart näyttää älypuhelimestaan upeita kuvia, jotka on otettu H.R. Giger Museum Barissa Sveitsin Gruyèresissa.

H.R. Giger suunnitteli Alien-elokuvan visuaalisen ilmeen ja avaruushirviön. Baari tuo mieleen elokuvan jakson, jossa liikutaan hirviön kotipesässä.

Kierroksen seuraava kohde on Bar Bäkkäri, joka on täysverinen, hevivetoinen musiikkibaari.

–Tämä tunnetaan myös monien Helsingissä vierailleiden bändien illanviettopaikkana. Ja bändien perässä tänne tulee aina myös faneja, kertoo Gröhn.

Sisustuselementtejä on monenlaisia: yksi seinän osa on peitetty c-kasettikoteloilla, miesten vessan ovea koristaa iso kuva Slashista ja naisten vessan ovella hätää kärsivän vastaanottaa Joan Jett

Bäkkäristä matka jatkuu kohti 100 Dogs -baaria, joka on napannut teemansa Aasiasta ja erityisesti Tokion Shinjukun Golden Gain alueesta, yhdistäen teemaan hot dogit.

Drinkkejä on nimetty kuuluisien videopelien mukaan, lasistaan voi hörppiä esimerkiksi Tekkeniä.

Kun hot dogit ja drinksut on nautittu, siirtyy ryhmä Milli Miglia -baariin, jonka teema on italialainen autourheilu. Nimensä baari on napannut kuuluisasta Mille Migliasta, joka oli Italian yleisillä teillä ajettava autokilpailu 1920–50-luvuilla.

Baaritiskin savitiilisellä katolla on kilpuri, jonka tyyppisillä Mille Miglia -kisaa aikanaan ajettiin. Sisustuksesta löytyy kaikenlaista Vespa-skootterista alusvaatteisiin.

Teemabaarit

Strange World of Theme Bars on Hop'n Shake Helsinki Toursin järjestämä teemabaarikierros Helsingin keskustassa.

Kävelyreitille tulee mittaa noin kolme kilometriä.

Kierrokselle voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet.

Kierroksella käydään tutustumassa viiteen kuuteen teemabaariin, joissa yhdistyy huolella mietitty konsepti, joka näkyy sisustuksessa ja jopa tuotevalikoimissa.

Englanninkielinen teemabaarikierros on suunnattu enemmän matkailijoille, joten mukana on myös Suomi-teemaisuutta.

www.hopnshakehelsinki.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut