Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ne nyt ovat: Pyry ja Lumi, Suomen ensimmäiset pandat

VANTAA | Suomen ensimmäiset jättiläispandat Pyry ja Lumi ovat saapuneet Suomeen.

Pandoja kuljettava suora lento Pekingistä laskeutui talvisen lumipyryn läpi Helsinki-Vantaan lentokentälle hieman kello 10 jälkeen.

Pandapariskunta tuotiin omissa kuljetuskopeissaan lentokentän Vip President -terminaalin edustalle median kuvattavaksi.

Pandat näyttivät ottavan suuren media huomion tyynesti ja keskittyivät bambuversojen jäystämiseen.

Pandojen saapuminen Suomen maaperälle oli ilon hetki lukuisille viranomaistahoille niin Suomessa kuin Kiinassa. Pandojen tuloa on valmisteltu kolmen ja puolen vuoden ajan.

Suomen ja Kiinan presidentit allekirjoittivat lopullisen sopimuksen jättiläispandapariskunnan vuokraamisesta Suomeen viime vuoden huhtikuussa.

Valtiovallan edustajana paikalla ollut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi pandojen olleen paras mahdollinen lahja, jonka Kiina saattoi antaa 100-vuotiaalle Suomelle.

– Uskon, että maidemme väliset erittäin lämpimät ja luotettavat suhteet tekivät tämän mahdolliseksi, Leppä totesi.

Leppä

Lentokentältä Pyryn ja Lumin matka jatkui rekkakuljetuksella kohti niiden uutta kotia Ähtärin eläinpuistossa.

Eläinpuistoon rakennettua Pandataloa kehuttiin vastaanottotilaisuudessa maailman parhaaksi Kiinan ulkopuolella sijaitsevaksi pandojen asuinpaikaksi.

Eläinpuisto odottaa Lumista ja Pyrystä ympärivuotista vetonaulaa. Toisin kuin kotimaiset karhut, jättiläispandat pysyvät hereillä ympäri vuoden.

– Odotamme, että Ähtärin eläinpuisto kehittyy Pohjoismaiden johtavaksi eläintarhaksi, totesi Ähtäri Zoon hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola.

Ähtärin eläinpuistossa pandapariskunta on nähtävillä 17. helmikuuta alkaen.