TE: Opiskelijoiden yritys iski käytettyjen iPhone -puhelinten markkinaan – "Vastaan tuli myös varastettua tavaraa"

Kahden Aalto-yliopiston opiskelijan perustama yritys teki käytetyillä iPhone -puhelimilla viime vuonna noin miljoonan euron liikevaihdon, kertoo Talouselämä

Alku on ollut räjähtävä, sillä kyse on yhtiön ensimmäisestä täydestä toimintavuodesta.

Toimitusjohtaja Sami Marttisen mukaan yhtiö pääsi kaiken lisäksi loppuvuonna kannattavaksi.

Marttisen ja Jiri Heinosen perustama Swappie ostaa, huoltaa ja myy käytettyjä iPhone -puhelimia.

Marttinen ja Heinonen ovat Aalto-yliopiston opiskelijoita, jotka jättivät opintonsa kesken yrittäjyyden vuoksi neljännen opiskeluvuoden jälkeen.

Olimme ostaneet itse puhelimia Tori.fi ja Huuto.net -palveluissa ja kokeneet pettymyksiä, kertoo Marttinen Talouselämän jutussa.

–Puhelimet eivät olleet sitä mitä odotimme, oli ollut vesivahinkoja ja vastaan tuli myös varastettua tavaraa. Haastattelimme kavereita ja muita ihmisiä aiheesta ja huomasimme, että kyse on isommasta ongelmasta.

Marttinen jatkaa, että samaan aikaan uusien puhelinten hinnat ovat nousseet ja esimerkiksi iPhoneX maksaa kalleimmillaan jo 1300 euroa.

–Mietimme miten voisimme yhdistää uusien puhelinten kunnon ja käytettyjen puhelinten hinnan, hän sanoo.

Swappie kehittää palvelua, jossa käytetyn puhelimen myynti ja ostaminen onnistuu helposti ja turvallisesti. Yhtiö myös kunnostaa puhelimet ja myöntää huoltamilleen puhelimille takuun.

Yrityksellä on liike Ruoholahdessa, mutta suuri osa puhelimista myydään ja ostetaan sen verkkopalvelun kautta.

Marttisen mukaan yritys aikoo laajentaa toimintaa muihin Pohjoismaihin vielä tänä vuonna.

Perustajien sekä kahden työntekijän voimin yritys huolsi vuoden aikana runsaat kaksituhatta puhelinta.

–Olemme pitäneet kulut minimissä ja käyttäneet kaiken sisään tulevan rahan kasvuun. Alkuvaiheessa emme nostaneet palkkaa itse. Toukokuussa saimme Tekesiltä pienen tuen kansainvälistymiseen, Marttinen kertoo.

Hänen mukaansa kunnostetusta puhelimesta tulee uuden veroinen. Yhtiö on kehittänyt osan puhelinten tarkistuksessa käyttämästään teknologiasta itse.

Nyt yritys on kerännyt myös 0,89 miljoonan euron rahoituksen Lifeline Venturesilta ja Reaktor Venturesilta. Tavoitteena on moninkertaistaa puhelinmäärät.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut