Harvinaista herkkua: Pk-seudulle avautuu uusi yksityinen uimahalli

Pääkaupunkiseudulla uimahallit ovat pullistelleet käyttäjistä jo pitkään.

Nyt uimareille tulee uusi vaihtoehto, kun Espoon Kiloon avautuu ensi viikolla yksityinen uimahalli.

Kutojantie 2 E:ssä sijaitsevassa hallissa järjestetään niin lapsille kuin aikuisille suunnattuja vesiliikuntakursseja. Hallia myös vuokrataan niin yksityisille, yrityksille kuin seuroillekin.

Hallin toiminnasta vastaa Sporttaamo, joka on vuokrannut hallin Spondalta. Vuokrasopimus on tehty neljäksi vuodeksi. Sporttaamo on osa liikuntapalveluita tuottavaa Sport Troops Oy:tä.

–Halli on rakennettu 1970-luvulla pankin henkilöstön käyttöön. Sen jälkeen se on ollut muun muassa Nokian henkilöstön käytössä. Viimeisin vuokralainen oli uimaseura Cetus, kertoo Sporttaamon hyvinvointiekspertti Kiira Kesä-Heino

–Nyt halli on ensimmäistä kertaa kaikkien käytettävissä, hän jatkaa.

Tosin avointa yleisöuintia hallissa ei ainakaan alkuun järjestetä.

–Suunnitteilla on esimerkiksi avoimia naisten ja miesten vuoroja sekä perheuintipäiviä. Nyt kartoitamme minkälaiselle toiminnalle on tarvetta ja kiinnostusta, summaa Sport Troopsin kehitysjohtaja Tiina Hakkarainen

–Jo ensi viikolla meille on tulossa lukiolaisryhmä koulun liikuntatunnilla. Espoon hallitilanteessa koululaisryhmillä ja seuroilla on pulaa uintivuoroista, tietää Hakkarainen.

Cetus on hallilla alivuokralaisena samoin Espoon kaupungin liikuntatoimi. Cetus järjestää siellä toimintaa seuran omalle väelle. Espoon kaupunki järjestää uimataidottomille maahanmuuttajanaisille suunnattuja kursseja.

–Tila on juuri sopiva sellaiseen toimintaan, koska samaan aikaan tiloissa ei ole muita, toteaa Hakkarainen.

25-metrisessä altaassa on neljä rataa. Altaan syvyys on 1,4–2,2 metriä. Kesä-Heino sanoo, että allas sopii silti myös lasten uimakurssien järjestämiseen.

–Meidän 3–7 -vuotiaille suunnatuilla easy swim -kursseilla käytetään uinninopetuspukua, joka pitää lapsen pinnalla.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut