Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jättimäinen tapahtuma-areena Töölöön etenee – haitat jalkapalloilulle pyritään minimoimaan

Helsinki Garden -hankkeen suunnitteluvarauksen täydennykset hyväksyttiin maanantaina kaupunginhallituksessa. Nyt HJK:lle vuokrattuna oleva kenttä numero 7 liitettiin varaukseen. Varauksensaaja tutkii kentän alle maanalaisten tilojen rakentamista. Saharan kenttä poistettiin varauksesta.

Vanha jäähalli aiotaan integroida osaksi hanketta. Se saneerattaisiin palloilu- ja monitoimiareenaksi

Garden on Töölöön yksityisellä rahoituksella toteutettavaksi kaavailtu kiinteistökehityshanke, johon on suunniteltu asukkaita ympärivuotisesti palvelevia toimintoja. Näistä keskeisin on maan alle rakennettava tapahtuma-areena. HIFK:n kotihalliksi tulevan areenan yhteyteen tulisi ravintola-, majoitus ja kuntoilupalveluita sekä ruokakauppa.

Jatkosuunnittelussa ja toteutuksessa on pyrittävä minimoimaan rakentamisen aiheuttamat haitat alueen jalkapallotoiminnalle sekä varausalueen ympäröivien kiinteistöjen muille käyttäjille, kaupunginhallitus linjasi.

Lisäksi kaupunginhallitus haluaa kaupungin liikuntapalvelulta selvityksen siitä, millaisia kustannuksia syntyy, mikäli jäähalli ja sen harjoitushalli eivät enää ole nykyhinnoilla kaupungin ja seurojen käytettävissä.

Helsinki Garden -hankkeen suunnitteluvarauksesta Töölön Eläintarhan alueella Projekti GH Oy:lle päätettiin toukokuussa 2015. Suunnittelun edetessä todettiin, että varauksen aluerajausta on syytä tarkistaa asemakaavoituksen saamiseksi eteenpäin.