Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Laura Huhtasaari ylivoimainen suosikki Uutissuomalaisen vaalikoneessa

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on saanut presidenttiehdokkaista selvästi eniten suosituksia Uutissuomalaisen vaalikoneessa.

Huhtasaaren osuus vaalikoneen antamista ykkössuosituksista on noin 43 prosenttia.

Kansanliikkeen ehdokkaan Sauli Niinistön osuus ykkössuosituksista on noin 16 prosenttia, ja SDP:n ehdokkaan Tuula Haataisen noin 12 prosenttia.

Vaalikone antaa käyttäjille suosituksia niistä ehdokkaista, joiden vaalikonevastaukset ovat lähimpänä käyttäjän omia vastauksia.

Vaalikoneeseen oli tiistai-iltapäivään mennessä kertynyt vajaan 26 000 käyttäjän tiedot. Tässä luvussa ovat mukana vain ne vastaajat, jotka ovat tehneet koneen loppuun asti.

Kärkikolmikon takana suosituksia on kertynyt eniten keskustan ehdokkaalle Matti Vanhaselle (noin 9 prosenttia), valitsijayhdistyksen ehdokkaalle Paavo Väyryselle (8 prosenttia) ja vihreiden Pekka Haavistolle (7 prosenttia).

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on saanut ykkössuosituksista noin 5 prosenttia ja RKP:n Nils Torvalds 1 prosentin.

Uutissuomalaisen vaalikone on käytössä useissa maakunta- ja kaupunkilehdissä. Käyttäjiä tulee muun muassa Keskisuomalaisen, Etelä-Suomen Sanomien, Savon Sanomien sekä Etelä-Suomen Median sanoma- ja kaupunkilehtien verkkosivujen kautta.

Vaalien gallup-kyselyissä Sauli Niinistö on ollut ylivoimaisessa johdossa. Viime viikolla julkaistu Ylen mittaus antoi hänelle 72 prosentin kannatuksen.

Vaalikoneissa Niinistön jättisuosio ei ole näkynyt. Sen sijaan Huhtasaari ja Haatainen ovat menestyneet myös MTV:n vaalikoneessa.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta.

Uutissuomalaisen vaalikoneeseen pääsettästä.