Autoilijoiden älähdys liityntäparkin aikarajoista johti pikamuutokseen Helsingissä

Herttoniemen metroaseman liityntäpysäköintiin ajetaan Hiihtäjänkujan kautta. Kuvan opastetaulussa näkyviin pysäköintiaikoihin on nyt päätetty tehdä muutoksia. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

K-Supermarket Hertan avauduttua remontin jälkeen hieraisivat samassa kiinteistössä olevan Herttoniemen metroaseman liityntäpysäköintihallin käyttäjät silmiään: pysäköintiaika liityntäpysäköijille oli lyhentynyt huomattavasti.

Aiemmin hallissa sai pysäköidä vuorokauden ympäri, hallin uuden aukeamisen jälkeen arkisin kello 5.30–17. Varsinaisen liityntäpysäköintiajan lisäksi kello 17 jälkeen parkkikiekolla on voinut olla hallissa ilmaiseksi vielä kaksi tuntia.

Uusi käytäntö on herättänyt närää ja ihmetystä esimerkiksi laajasalolaisissa, jotka ovat kirjoitelleet asiasta taajaan Laajasalon Facebook-ryhmässä.

Purnaus on kannattanut, sillä tilannetta on nyt päätetty parantaa. Liityntäpysäköintipaikkaa hallinnoivan HKL:n ja rakennuksen omistajan eli Keskon edustajat ovat päättäneet pidentää parkkiaikaa Herttoniemen liityntäpysäköinnissä siten, että halli on liityntäpysäköijien käytössä koko kaupan aukioloajan sekä arkisin että viikonloppuisin, maksimissaan 12 tunnin ajan kerrallaan.

Käytäntö tulee olemaan sellainen, että Herttoniemen metron liityntäpysäköintiin ajava asettaa autoon pysäköintikiekon pysäköintiin saapuessaan. Näin pysäköintiä pystytään valvomaan ja pysäköintipaikkojen käyttö muuhun kuin liityntäpysäköintiin minimoitua.

Yöpysäköinti hallissa on turvallisuussyistä kielletty. Pysäköintihalli on avoinna arkisin kello 5.30–22.30 ja viikonloppuisin kello 7–21.30.

Liityntäpysäköintihalli on tarvittaessa myös kaupan asiakkaiden käytössä kello 17.30 alkaen arkisin ja koko päivän viikonloppuisin.

Muutos tehdään, koska K-Supermarket Hertan remontin jälkeen uudelleen auenneen liityntäpysäköinnin aukioloaikojen ei todettu palvelleen esimerkiksi vuorotyöntekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Liityntäpysäköinti on tarkoitettu palvelemaan joukkoliikenteen käyttäjiä parantamalla joukkoliikenteen saavutettavuutta. Palvelu on tarkoitettu kaikille joukkoliikenteellä matkaa jatkaville; pääsääntöisesti liityntäpysäköintiä käytetään työpäivän mittaiseen pysäköintiin. Tutkimusten mukaan liityntäpysäköinnin yleisin kesto on 9–10 tuntia.

Herttoniemessä liityntäpysäköintipaikat tulevat tulevaisuudessa lisääntymään. Liityntäpysäköintipaikkoja on tulossa myös toiselle puolelle Itäväylää uudistuvaan Megahertsin liikekeskukseen.

HKL hallinnoi suurinta osaa Helsingin kaupungin alueella olevista liityntäpysäköintipaikoista. Liityntäpysäköintiä Helsingissä tullaan jatkossa kehittämään HKL:n, HSL:n, Helsingin kaupungin ja pysäköinti- ja kaupan toimijoiden kanssa yhteistyössä.

Tavoitteena on kehittää muiden muassa liityntäpysäköinnin informaatio-, tunnistautumis- ja maksujärjestelmiä, jotta liityntäpysäköintipaikat saadaan palvelemaan joukkoliikenteellä jatkavia matkustajia nykyistä paremmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Poliisi varautuu isosti nuorten juhlintaan Helsingissä – yksi paikka "oirehtii" erityisen paljon  
 2. Laivamatkustaja voi pian ostaa parkkipaikan etukäteen Helsingin satamasta
 3. Maskikauppa käy kuumana – Apteekit ja kaupat vakuuttavat maskien riittävän
 4. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 5. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 6. USU: Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita
 7. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 8. T24: Lue, mitä kaikkea Tallinnassa tapahtuu tänä syksynä
 9. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 10. T24: Tallinna isännöi Tall Ships Race -purjelaivatapahtumaa kesällä 2021 – Myös Turku on yksi tapahtuman isännistä
 11. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 12. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 13. Tuoreen metroaseman halkeillut lattia uusittiin – liikenne avataan matkustajille torstaina
 14. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 15. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 3. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 4. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 5. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 6. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 7. Katastrofaaliselle hanhiongelmalle vaaditaan loppua – kaupunki:  "Alamme valmistella ratkaisua"
 8. T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta
 9. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 10. T24: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa – Kahden vuoden remontti on vihdoin ohi
 11. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 12. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 13. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 14. Poliisi varautuu isosti nuorten juhlintaan Helsingissä – yksi paikka "oirehtii" erityisen paljon  
 15. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.