Ruoat liikkuvat ravintola-asiakkaan silmien edessä – Yli 1000 kiloa painava sushijuna tuotiin lentorahtina Japanista

RAVINTOLAT Postitalon Mashiro-ravintolassa ruoat liikkuvat hissukseen liukuhihnalla.

Sushijuna kiiltelee uutuuttaan Postitalon Mashiro-ravintolassa. Ravintoloitsija Jason Zeng kokosi laitetta useamman päivän ajan. Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Postitalossa viime vuonna auenneeseen japanilaisravintola Mashiroon on hankittu sushijuna, jossa ruoat liikkuvat asiakkaiden silmien edessä kahdessa tasossa.

–Sushijuna tuli meille lentorahtina osina Japanista. Pöydän ääreen mahtuu istumaan noin 30 asiakasta. Laite painaa yli 1000 kiloa, sen asentamisessa meni useita päiviä, ravintoloitsija Jason Zeng kertoo.

Liukuhihnan vauhtia voi säätää."

Kun hän laittaa sushijunan päälle, alkaa kaksi liukuhihnaa pyöriä verkkaiseen tahtiin. Yhteensä liukuhihnoilla on mittaa kymmeniä metrejä.

–Liukuhihnan vauhtia voi säätää. Tiskillä syöjien edessä ovat myös soija ja vesi.

Sushipalojen lisäksi liukuhihna liikuttaa syöjien eteen myös muita ruokalajeja.

Lounasaikaan sushijunasta syödään kiinteään hintaan, muina aikoina asiakkailta veloitetaan sen mukaan, kuinka monta tyhjää lautasta heille kertyy. Eli asiakas maksaa siitä määrästä mitä on syönyt.

–Japanissahan on ahdasta ja tällainen sushipöytä säästää tilaa ravintoloissa. Näitä voi olla monen muotoisia, sushijuna voi olla vaikka pyöreä, Zeng jatkaa.

Ravintolan henkilökunta lisää lautasella olevia ruokia hihnalle sitä mukaan kuin edelliset lautaselliset on napattu syötäviksi.

–Meiltä saa myös nuudeliruoka ramenia, mutta sitä ei laiteta hihnalle vaan se pyydetään erikseen, koska ajan kanssa ramen-annoksen liemi imeytyy nuudeleihin.

Tarjolla on myös kulhossa oleva lohi-aburidon eli japanilainen donburi.

–Meillä on Vallilassa pienempi Mashiro, molemmissa ravintoloissa on selkeästi japanilainen imago. Monissa Helsingin aasialaisravintoloissa on sekoitettu eri maiden ruokakulttuureja, kuten esimerkiksi kiinalaista, japanilaista ja thaimaalaista, Zeng jatkaa.

Japanilaisen ruoan raaka-aineet ovat Zengin mielestä Helsingissä suhteellisen kalliita.

–Suomalaiset tykkäävät buffeteista, jossa he saavat syödä paljon ja nopeasti. Aika monta sushipalaa saa ottaa, jos pelkästään sillä haluaa vatsansa täyttää.

Zengin ravintolafilosofian mukaan kaikkien hyvien ravintola-annosten takana ovat hyvät raaka-aineet ja niiden hyvät käsittelijät eli kokit.

Zeng on kotoisin Kiotosta, joka on Japanin entinen pääkaupunki.

–Tulin Suomeen vanhempieni mukana kun olin kouluikäinen, hän kertoo Suomeen saapumisestaan.

Ravintolaa on sisustettu muun muassa useilla onnenkissoilla, joita kutsutaan Japanissa nimellä Maneki neko.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut