Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin palkitun burgeripaikan omistajat laajentavat – "Espoon ensimmäinen aito italialainen pizzauuni"

Espoon Otaniemeen Tietotien metrosisäänkäyntiä vastapäätä avautuu lauantaina ravintola, joka omien sanojensa mukaan tähtää vaatimattomasti "Espoon parhaaksi".

Ravintola Fat Lizard on samannimisen pienpanimon sekä Herttoniemessä sijaitsevan Treffi Pubin omistajien yhteinen voimannäyte. Kortteliravintola Treffi Pub on saanut runsaasti suitsutusta, se muun muassa valittiin Helsingin Uutisten äänestyksessä Helsingin parhaaksi burgeripaikaksi vuonna 2016.

–Aalto-yliopistolla oli tarve ja tila, Fat Lizard -panimon partasuilla unelma (ja se panimo) ja TreffiPubin Andylla ja Topilla intohimo sekä taito. Juotiin oluet, vähän pähkäiltiin ja paisteltiin burgerit. Perään vuoltiin tarvittavat puumerkit vuokrasopimukseen. Ravintola Fat Lizard oli saanut alkunsa, ravintolan verkkosivuilla taustoitetaan.

Andy Solomon on Treffi Pubin ravintoloitsija ja Topi Keskisarja keittiöpäällikkö.

Fat Lizard -ravintolan on tarkoitus toimia myös testilaboratoriona pienpanimon uutuuksille.

Lisäksi ravintolasta löytyy aito, puilla lämpiävä italialainen pizzauuni. Osakas Ville Virmalan mukaan uuni on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Espoossa.

Helsingissä laatupizzat ovatolleet ilmiö jo pidempään.

Pizzojen lisäksi listalla on muun muassa Fat Cheese Steak ja monipuolisia kasvisannoksia. Ruokaa ravintola kertoo tarjoavansa viikonloppuisin pikkutunneille asti ja arkena lounasaikaan.