Kellarissa raiskattu nainen huijasi tekijää – oikeus uskoi uhria

Keravan kellariraiskaajan ehdoton vankeustuomio pysyi voimassa hovioikeudessa. Arkistokuva

toimitus

Kellariraiskauksesta tuomitun 27-vuotiaan keravalaisen miehen 1 vuoden 8 kuukauden ehdoton vankeustuomio pysyi voimassa hovioikeudessa.

Samoin pysyivät voimassa miehen maksettavaksi määrätyt yli 4000 euron korvaukset.

Mies oli valittanut Tuusulan käräjäoikeuden viime tammikuussa antamasta tuomiosta katsoen, että hänet oli tuomittu alioikeudessa asianomistajan sekavan ja ristiriitaisen kertomuksen perusteella.

Uhrina olleen naisen kertomus sisälsikin joitakin erikoisia yksityiskohtia, mutta käräjäoikeus ja hovioikeus eivät nähneet syytä epäillä hänen tulleen raiskatuksi.

Raiskaus tapahtui viime vuoden kesäkuussa keravalaisen kerrostalon kellarissa, jonne mies houkutteli aiemmin illalla ravintolassa tapaamansa naisen. Mies oli pyytänyt naista jatkoille kotiinsa.

Siellä olisi ollut vastassa miehen vaimo, joten mies houkutteli naisen kellariin muka olutta hakemaan.

Nainen pääsi kellarista vaihdettuaan taktiikkaa ja alettuaan näytellä myötämielistä."

Naisen mukaan mies ei päästänyt häntä pois kellarista raiskauksen jälkeenkään, joten hän vaihtoi taktiikkaa ja alkoi kiukuttelun sijasta näytellä myötämielistä.

Näin hän sai houkuteltua miehen ulos tupakalle. Päästyään pihalle hän pinkaisi pakoon.

Mies oli esittäytynyt naiselle väärällä nimellä, mutta myötämielistä esittämällä nainen puijasi miestä paljastamaan oikean kännykkänumeronsa, jonka nainen tallensi omaan puhelimeensa.

Päästyään pakoon hän soitti ensin hätäkeskukseen ja alkoi sen jälkeen viestitellä miehen kanssa. Kertomansa mukaan hän yritti jallittaa miestä kertomaan osoitteensa.

Nainen esitti viesteissään olevansa oikeasti kiinnostunut miehestä.

Epäluuloinen mies pyysi naista lähettämään "pimppikuvan" todisteeksi siitä. Nainen lähetti itsestään kuvan rintaliiveissä. Myöhemmin hän selitti, että kuva lähti miehelle vahingossa. Tarkoitus oli lähettää haistattelua kuvaava symboli.

Mies saatiin kiinni joitakin tunteja raiskauksen jälkeen. Poliisit kyllä kävivät heti tuoreeltaan hänen asunnollaan, mutta oven avasi miehen unenpöpperöinen vaimo. Mies itse piilotteli silloin porraskäytävän ylemmissä kerroksissa.

Tuomiosta kertoi ensin Keski-Uusimaa-lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 2. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Kirjastoissa saa maanantaista lähtien taas viettää aikaa – koronakevät voi kuitenkin muuttaa kirjastojen toimintaa pysyvästi
 4. Espoo rakentaa uimarannoille tupakkakatoksia – "Pelkkiä tuhkakuppeja rikotaan paljon herkemmin"
 5. Hernesaaren ruoppaus alkaa – veneilijöitä kehotetaan pitämään noin 150 metrin suojaväli työkoneisiin
 6. Lukijalta: Korona lisää päihde- ja mielenterveysongelmia
 7. Laaksoon uusi jättisairaala – paikkoja yli 900, hinta yli 800 miljoonaa euroa
 8. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 9. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 10. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 11. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 12. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 13. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 14. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 15. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 3. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 4. Jannen Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 5. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 6. Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa
 7. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 8. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 9. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 10. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 11. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 12. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 13. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 14. Take away -pakkausten roskameri puistossa tuskastuttaa puutarhuria – "Kyllähän se turhauttaa, että joutuu jatkuvasti siivoamaan toisten jälkiä"
 15. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.