Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aira Samulin ei hyväksy Hyrsylän koulun myyntiä – helsinkiläinen arkkitehti teki korkeimman tarjouksen

Helsingin hallinto-oikeuden ei tule ottaa käsiteltäväkseen Aira Samulinin säätiön tekemää valitusta, joka koskee Hyrsylän koulun myyntiä, esittävät Lohjan kaupunginhallitus ja vetovoimalautakunta.

Molemmat perustelevat esitystään sillä, että koska Aira Samulinin säätiö ei tehnyt oikaisuvaatimusta kaupunkikehitysjohtajan myyntipäätöksestä, ei sillä ole valitusoikeutta.

Siltä varalta, että Helsingin hallinto-oikeus ottaa valituksen käsittelyyn, Lohjan kaupunginhallitus ja vetovoimalautakunta esittävät, että valitus hylätään.

Perusteena on, että valituksessa esitetään lähinnä tarkoituksenmukaisuuskysymyksiä, joita ei voida ottaa huomioon kunnallisvalitusta ratkaistaessa.

Lisäksi Lohjan kaupunginhallitus ja vetolautakunta toteavat, että kaupunkikehitysjohtaja on voinut perustellusti pitää voittanutta 189000 euron tarjousta kaupungille edullisempana kuin 1000 euron suuruista tarjousta.

Hyrsylän koulu myytiin korkeimman tarjouksen tehneelle helsinkiläiselle arkkitehdille Pedro Aibéolle

Kaupunkikehitysjohtaja teki myyntipäätöksen asiasta syyskuussa 2017.

Hyrsylän koulu lakkautettiin vuonna 2016 sisäilmaongelmien vuoksi. Myöhemmin kaupunki on todennut, että sisäilmaongelmista oli vain epäily, ja ettei perusteellista tutkimusta ole tehty.

Aira Samulinin säätiö pitää Hyrsylässä Hyrsylän Mutka -nimistä matkailukohdetta. Noin 35 vuotta sitten valmistuneessa hirsitalossa vierailee vuosittain yli 5 000 ihmistä.