Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Nuohous muuttuu vuodenvaihteessa – nuohooja on nyt tilattava itse

Koko Uudenmaan alueelle tulee vuoden 2018 alusta yhtenevä nuohousjärjestelmä, kun piirinuohoojista luovutaan Helsingissä ja Länsi-Uudellamaalla.

Piirinuohooja on liikkunut alueella oman työsuunnitelmansa mukaisesti ja ottanut yhteyttä asiakkaisiin. Jatkossa rakennuksen omistajan tulee itse valita nuohousyritys ja tilata nuohooja paikalle.

Nuohouksen voi suorittaa nuohooja, jolla on ammattitutkinto tai nuohoojamestarin erikoisammattitutkinto. Nuohousalan yrittäjiä löytyy esimerkiksi sivustolta www.nuohoojat.fi

Rakennuksen omistajalla on velvollisuus huolehtia nuohouksesta määrävälein. Vakituisen asunnon tulisijat on nuohottava kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnon kolmen vuoden välein.

Nuohous on tärkeää paloturvallisuuden kannalta. Säännölliset nuohoukset pitävät tulisijat ja hormit kunnossa ja ehkäisevät nokipaloja.

Nuohoojat ovat myös parhaita asiantuntijoita kertomaan tulisijojen ja hormien kunnosta sekä mahdollisista turvallisuuspuutteista.

Ennen nuohoojan tilaamista kannattaa tarkistaa, että tikkaat ja kattosillat ovat kunnossa, ja että nuohoojan on turvallista liikkua katolla.

Nuohouksesta voi sopia yhdessä naapurien kanssa. Asiakkaalle on todennäköisesti edullisempaa, kun nuohooja tulee yhdellä reissulla hoitamaan lähialueen kaikki talot.

Nuohouksen hinnoittelusta on hyvä sopia etukäteen. On myös hyvä kirjata kalenteriin milloin nuohooja kävi, jotta muistaa tilata seuraavan käynnin ajallaan.

Itä- ja Keski-Uudenmaan alueella on luovuttu piirinuohousjärjestelmästä jo aiemmin.