Helsinkiläisyritys aikoo tehdä rikkaruohoista vientituotteen – "Kiinnostava brändäys on puuttunut täysin"

Nokkonen on suomalaista superruokaa. Siitä aiotaan tehdä myös suomalainen vientituote. Eija Quinlan

Kaisa Paastela

Tavallisista pihamaan rikkaruohoista saadaan luksusvientituote, ainakin jos Helsinki Wildfoodsia ja Ruohonjuuri-ketjua on uskominen. Helsinkiläisyritys lanseeraa nokkospestonsa perjantaina Kampin Ruohonjuuressa.

Nettle pesto ja Forest salsa tulevat virallisesti kauppohin alkuvuodesta 2018. "Metsäinen salsa" sisältää muun muassa kuusenkerkkää ja tyrnimarjaa ja sitä voi käyttää vaihtoehtona markettien dippikastikkeille.

–Yhä useammat kuluttajat ovat huomanneet, että ruoka on yksi helpoimmista keinoista vaikuttaa niin omaan kuin ympäristönkin hyvinvointiin. Pohjoinen puhdas luontomme ja sen antimet ovat todellisia luksusvientituotteita, sanoo tiedotteessa Helsinki Wildfoodsin operatiivinen johtaja Roosa Heinilä

Helsinki Wildfoodsin tuotevalikoima koostuu helppokäyttöisistä ja puhtaista suomalaisen luonnon superruuista, kuten marjoista, sienistä, yrteistä ja vihanneksista.

Just add -tuotesarja koostuu kotimaisista kuivatuista yrtti-, vihannes-, marja- ja sienisekoituksista, joihin lisätään itse haluttu pohja. Esimerkiksi vegaaninen nokkospesto syntyy lisäämällä seokseen tilkka vettä ja kylmäpuristettua kasviöljyä.

Tuotetta voi valmistaa vain sen verran kuin kerralla tarvitsee, mikä vähentää ruokahävikkiä.

–Nokkonen on pullollaan ravintoaineita. Eläimet söisivät sen todennäköisesti sukupuuttoon, jos siinä ei olisi poltinkarvoja. Nokkosta kasvaa koko pohjoisella pallonpuoliskolla. Nokkosen maussa on kuitenkin suuria eroja riippuen kasvuympäristön puhtaudesta. Toivomme, että tuotteidemme avulla myös kansainväliset asiakkaamme voivat innostua villiruokaharrastuksesta ja luonnonsuojelusta, Heinilä kertoo.

Tammikuussa yritys lanseeraa tuoteperheeseen lisäksi koivua, nokkosta, villimarjoja ja kauraa sisältävän raakapuuron.

Rikkaruohotuotteet aloittavat tammikuussa maailmanvalloituksensa Tukholmasta, jonne Ruohonjuuri avaa uuden Happy Food Store -markettiketjun.

–Helsinki Wildfoods on vahvasti rakentamassa uuden sukupolven suomalaista ruokakulttuuria ja myös viemässä sitä maailmalle. Luonnontuotteidemme haasteena ovat tainneet olla sota-ajan traumat: villivihanneksia, pakurikääpää ja pettua on käytetty aikoinaan pula-ajan ravitsemuksena. Myös kiinnostava brändäys on puuttunut täysin, Helsinki Wildfoodsin toimitusjohtaja ja myyntipäällikkö Annika Hannus toteaa.

Helsinki Wildfoodsin oma verkkokauppa on avattu vastikään EU:n markkinoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Kansanmusiikkin festivaali Etno-Espa toteutuu elokuun alussa – järjestäjät rajaavat yleisömäärää
  2. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
  3. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"
  4. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
  5. Hietalahden kirpputori aukeaa 1. elokuuta – paikkoja voi alkaa varata heinäkuun puolivälin jälkeen
  6. Kuva: Viime talvena puretun Nosturin legendaarinen takahuone rakennettiin uusiksi Pasilaan – sisäänpääsyn hinta on "aika tyyris"
  7. Palomestari paljasti huvittavimmat eläintenpelastustehtävät – "Kissa on kiireellisyysluokassa D"
  8. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
  9. 3600 ihmisen asuinalueen rakentaminen alkoi – Kalasataman liikenteeseen useita muutoksia
  10. Jaana Kuula astui Triplan musiikkimuseoon ja koki ylitsevuotavan tunnevyöryn – "Ei sitä soittoa voi liikuttumatta kuunnella"
  11. Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki
  12. Lörtsy-Suomi hullaantui Ville Haapasalon kaloripommeista – täynnä juustoa, voita ja kermaa
  13. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
  14. Legendaarinen Rinneradio esiintyy tänään ilmaisella terassikeikalla Helsingissä
  15. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa

Näytä lisää

Luetuimmat

  1. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"
  2. Palomestari paljasti huvittavimmat eläintenpelastustehtävät – "Kissa on kiireellisyysluokassa D"
  3. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
  4. Näin paljon katusoittaja tienaa Helsingin keskustassa – Esa-Pekan bändin yllätys saa Mobilepayn laulamaan
  5. Ville Haapasalo aikoo perustaa leipomon Helsinkiin – myy veretseisauttavia energiapommeja
  6. Lörtsy-Suomi hullaantui Ville Haapasalon kaloripommeista – täynnä juustoa, voita ja kermaa
  7. Suomalaiset paljastivat kiihottavimmat seksiasennot: "Äärimmäisen nautinnollinen" – tämän takia 69 on inhokki
  8. T24: Nyt kannattaa mennä Tallinnaan – Koronan takia alentunut kysyntä on laskenut hotelli- ja ravintolahintoja
  9. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa
  10. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
  11. 3600 ihmisen asuinalueen rakentaminen alkoi – Kalasataman liikenteeseen useita muutoksia
  12. Kuva: Viime talvena puretun Nosturin legendaarinen takahuone rakennettiin uusiksi Pasilaan – sisäänpääsyn hinta on "aika tyyris"
  13. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
  14. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
  15. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.