Kerrostalon lasiovien rikkominen johti kolmen poliisipartion operaatioon – Humalainen suunnitteli pakoa parvekkeelta

Kuvituskuva. Lotta Åberg / Arkisto

toimitus

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi Facebook-sivuillaan tiedotteen eriskummallisesta tapahtumasarjasta, joka alkoi kerrostalon lasiovien rikkomisesta. Poliisin oli tarkoitus saada tekijät kiinni rikosilmoitusta varten, mutta paikan päällä olleet ihmiset poistuivat rappuun ja lopulta asuntoon. Henkilöt eivät avanneet poliisille asunnon ovea. Kahden tunnin operaatio työllisti kolme poliisipartiota ja poliisikoiran, eikä tilanne ratkennut ilman yleisavainta.

Kun ovea ei avata, poliisi olettaa, että on syytä varautua vastarintaan, Itä-Uudenmaan poliisilaitos kirjoittaa. Tällöin on riski joutua voimankäytön kohteeksi. Loppujen lopuksi tilanne ratkesi poliisikoiran "räkäiseen rähinään", sivuilla kirjoitetaan.

Poliisin mukaan tilanteesta teki erityisen koomisen toisen kerroksen parvekkeelle paennut henkilö, joka poliisin mukaan suunnitteli pakoa noin kahdeksan metrin korkeudesta.

Laitoksen kenttäkonstaapeli suosittelee suodattamaan "kovankin kännin läpi asioita". Poliisin mukaan henkilöt olisivat päässeet potemaan krapulaansa rauhassa, jos he olisivat avanneet oven henkilötietojen luovuttamista varten.