Uusnatsit hakkasivat miehen suorassa lähetyksessä – juontaja pilkkasi uhria

Videonjakopalvelu Vimeossa on nähtävillä video, jossa itsenäisyyspäivänä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen uusnatsit pahoinpitelevät nuorehkon miehen.

Uusnatsit olivat siirtymässä omasta marssistaan Töölöntorille 612 -soihtukulkueeseen ja pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies tuli heitä vastaan.

–Uhri on tehnyt rikosilmoituksen. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä, kertoo Helsingin poliisin rikoskomisario Hannu Kortelainen

Pahoinpitely näkyy videolla, jota uusnatsit kuvasivat itsenäisyyspäivän iltana Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tiedotuskanavalleen.

Kortelainen katsoi videon Vimeossa.

–En nähnyt siinä sitä alkutilannetta, eli kuka käy kenen kimppuun, kun kamera kääntyy tapahtumaan vasta siinä vaiheessa, kun hässäkkä on jo päällä, hän sanoo.

Uusnatsit julkaisivat videon Pohjoismaisen vastarintaliikkeen omalla tiedotuskanavalla.

Videolla näkyy, että mies kävelee kulkuetta vastaan kädessään valkoinen levitetty paita, jossa lukee "Good night white pride".

Sen jälkeen kuuluu huutoa ja näkyy miten maahan kaadetun miehen kimpussa on useita henkilöitä. Valkoinen paita päätyy uhrilta jonkun marssijan käsiin.

Paikalle saapuvat järjestyksenvalvojat ja joukkojenhallintavarusteiset poliisit erottavat osapuolet toisistaan.

Uusnatsien joukossa kulkeva mies, jolla on lehdistöliivi, selostaa mylläkkää videolle ja kysyy pahoinpitelyn uhrilta, onko hän vasemmistolainen.

Selostaja myös nimittelee uhria ja naureskelee pahoinpitelylle, kuvaten sitä hauskaksi.

Poliisilla ei ole ainakaan vielä tietoa, ketkä osallistuivat videolla nähtävään pahoinpitelyyn, toteaa rikoskomisario Kortelainen.

Pahoinpidellyksi joutuneelta nuorelta mieheltä poliisi otti henkilötiedot ja hän on käynyt sairaalassa välikohtauksen jälkeen.

Miehen kimppuun käyneitä henkilöitä poliisi ei kuullut eikä ottanut heidän tietojaan.

–Vaikea sanoa, miltä tilanne on siinä vaiheessa näyttänyt. Poliisi on toiminut harkintansa mukaan, Kortelainen sanoo.

Hän huomauttaa, että pahoinpitelyä edelsi nuoren miehen provokaatio uusnatseja vastaan.

–Provokaatio ei oikeuta pahoinpitelyyn. Mutta ilman provokaatiota ei olisi ollut pahoinpitelyäkään.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut