Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaavuori 612-kulkueesta: Ei edusta arvojani, mutta oikeusvaltiota kunnioitettava

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoo blogissaan ymmärtävänsä helsinkiläisiä, jotka ovat pettyneet 612-soihtukulkueen järjestämisestä Töölössä itsenäisyyspäivänä.

– 612-kulkue ei edusta sellaisia arvoja, jotka itse jakaisin ja ymmärrän erittäin hyvin niitä kaupunkilaisia ja erityisesti töölöläisiä, jotka ovat tapahtumien kulkuun pettyneitä, Vapaavuori kirjoittaa

Vapaavuori muistuttaa kuitenkin, että Helsinki on oikeusvaltion pääkaupunki, ja on poliisin tehtävä suunnitella mielenilmaukset niin, että ne voidaan toteuttaa turvallisesti.

– Erilaisia mielenilmauksia, kokoontumisia ja tapahtumia tulee kohdella juridisesti ja hallinnollisesti tasavertaisesti riippumatta siitä, onko niiden agendasta tai mieltään osoittavien mielipiteestä samaa tai eri mieltä, Vapaavuori huomauttaa blogissaan.

– Kaikenlaisia mielenilmauksia tulee suvaita riippumatta siitä, edustavatko ne omaa arvomaailmaa vai eivät – kunhan ne toteutetaan rauhanomaisesti ja poliisia informoiden.

Vapaavuori sanoo olevansa harmissaan siitä, että Töölöntorille ehdittiin hyväksyä viranomaisten ja kaupungin tietokatkon takia "tuplabuukkaus"

– Viranomaisten ja kaupungin välistä tiedonkulkua parannetaan. On selvä, että Töölöntorin tuplabuukkaus johtuu huonosta tiedonkulusta, eikä tällaista saa tapahtua uudelleen.

LUE MYÖS: Poliisi ei siirrä 612-marssia pois Töölöntorilta