Uusi asuinalue kärsii ruokakaupan puutteesta – myymäläautolle ei silti riittänyt kyselyssä asiakkaita

Kyselyn perusteella kauppa-autolle ei näyttäisi olevan riittävästi käyttäjiä Kruunuvuorenrannassa. Kuvituskuva. Arkistokuva

Sanna Jompero

Rakenteilla olevassa Kruunuvuorenrannassa on monille uusille asuinalueille tuttu ongelma. Ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet alueelle, mutta palveluita ei ole.

Alueelle on toivottu väliaikaista kauppaa ennen ensimmäisen päivittäistavarakaupan avautumista.

Kruunuvuorenrannan Facebook-sivuilla julkaistiin lokakuun lopussa kysely, jossa selvitettiin asukkaiden kiinnostusta käyttää kauppa-auton palveluita.

Kyselyssä selvitettiin, olisiko Makupisteen kauppa-auton toiminta kannattavaa ja millainen valikoiman pitäisi olla. Hiljattain umpeutuneeseen kyselyyn saatiin 122 vastausta.

– Nykyisellä toimintamallilla eli ennakkotilauksella ja tällä valikoimalla kauppa-auto ei näyttäisi kiinnostavan niin, että säännöllisesti sitä käyttäviä asukkaita olisi kovin paljon, toteaa kaupungin tiedottaja Tuuli Wallenius

Kyselyssä kymmenen prosenttia vastaajista ilmoitti käyttävänsä kauppa-autoa säännöllisesti ja vajaat 40 prosenttia satunnaisesti. Puolet ei käyttäisi sitä lainkaan.

Jos auton tuotevalikoima laajenisi, nousi säännöllisesti käyttävien osuus 19 prosenttiin. Puolestaan mikäli ennakkotilauksesta luovuttaisiin, käyttäisi neljännes vastaajista kyselyn mukaan autoa säännöllisesti.

Kaavakkeessa kysyttiin myös, mitkä myymäläauton tuotteet kiinnostaisivat eniten. Useimmin mainitut tuotteet olivat leipä ja maito. Myös juusto, muut maitotuotteet, leikkeleet, hedelmät, vihannekset, kananmunat ja kuivatarpeet kiinnostivat.

Makupisteen kauppa-auto kävi kokeiluluonteisesti alueella viime keväänä, mutta kokeilusta luovuttiin. Palvelusta vastaavan Kati Stenmanin mukaan kyselyn perusteella toiminta ei ole kannattavaa.

–Näin pieni asiakasmäärä ei riitä.

Stenman olisi valmis kehittämään konseptia yhdessä asukkaiden kanssa.

Katajanokalla kauppa-auto on sen sijaan löytänyt paikkansa.

–Kokeilun perusteella palvelua päätettiin jatkaa lokakuun alussa. Katajanokalta on löytynyt riittävä määrä ihmisiä, jotka tilaavat koko viikon ostokset kauppa-autosta.

Kruunuvuorenrannan ensimmäinen ruokakauppa avataan Henrik Borgströmintien ja Koirasaarentien risteykseen. Kaupan rakentaminen alkaa ensi keväänä ja se valmistunee vuoden 2019 lopussa.

Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrannassa asuu noin 13 000 asukasta ja sinne on syntynyt 800 työpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.