Kauppakeskus ryhtyi tarjoamaan ilmaisia etätyötiloja – "Kahviloissa näpytellään läppäreitä niskat kyyryssä"

Kannelmäessä sijaitsevaan kauppakeskus Kaareen avattiin lokakuussa kaikille avoinna oleva etätyötila. Konttoriksi nimetyssä tilassa työskentelijöiden käytössä on ilmainen langaton verkko ja neljä säädettävää toimistopöytää.

Tila sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Arkisena alkuiltapäivänä Konttorin kaikki työpisteet ovat käytössä. Yhdessä pisteessä tietokoneensa kanssa töitä tekevä Nelli Nokkonen on käyttänyt Konttorin työpisteitä noin kerran tai kahdesti viikossa.

– Olen töissä täällä Kaaressa ja välillä työpaikkamme kaikki työpisteemme ovat täynnä. Tämä on ollut tosi hyvä juttu. En ole kuullut, että vastaavanlaisia olisi ollut muualla.

Myös Matti Korhonen on ottanut tavakseen tulla Kaaren kolmannen kerroksen työskentelypisteelle muutaman kerran viikossa.

– Tänään teen yrityksen laskutukseen liittyviä töitä. Tänne on helppo tulla, kun asun tässä lähellä. Kun lapset tulevat koulusta, kotona ei ole enää omaa rauhaa, toteaa Pohjois-Haagassa asuva Korhonen.

Noin kuukauden päivät avoinna ollutta tilaa on tähän asti markkinoitu hiljaisesti, mutta toissaviikolla mainokset alkoivat pyöriä myös kauppakeskuksen infotauluissa.

– Tila on löytänyt hyvin käyttäjiä. Työpöydät ovat sekä arkipäivisin että viikonloppuisinkin ollut käytössä, kertoo kauppakeskusjohtaja Sanna Kinnunen

Työpisteitähän tilassa on alkuun neljä, mutta lisää on todennäköisesti luvassa.

– Olemme jo näiden kokemusten perusteella päättäneet lisätä työpisteiden määrää. Päätimme lisätä tilaan myös neuvottelupöytiä, jos joku haluaisi tulla pitämään kokousta Kaareen, Kinnunen jatkaa.

Kinnusen mukaan idea Konttorin avaamisesta lähti ergonomiasta.

– Kauppakeskuksessa kuljeskellessani huomasin, että monet näpyttelevät läppäreitään niskat kyyryssä kahviloissa ja käytävillä. Halusimme tarjota läppärikansalle tilan, jossa työasento on terveellisempi.

Kaari aikoo järjestää Konttorin käyttäjille myös erilaisia kauppakeskuksen palveluita.

– Suunnitelmissa on järjestää Konttorin yhteydessä esimerkiksi energisoivaa taukojumppaa tai mahdollisuus tilata lounas työpisteelle. Etätyöntekijät kaipaavat myös sosiaalisia virikkeitä. Kauppakeskuksessahan sellaiseen on isot mahdollisuudet, kertoo Kinnunen.

Kaarta on remontoitu kevään ja kesän aikana. Uudistuneeseen ulkonäköön on satsattu yhteensä noin viisi miljoonaa euroa.

Kauppakeskukseen on tuotu muun muassa viherseiniä, lisätty oleskeluryhmiä sekä kulkuyhteyksien parantamiseksi muutettu liukuportaiden paikkoja.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut