Sirkkaleipää, toukkasuklaata, kuoriaisjauhoja... – Hyönteisruoat surahtavat perjantaina kauppoihin

Ensimmäiset syötäväksi tarkoitetut hyönteisruoat tulevat Suomessa myyntiin tällä viikolla. Ensimmäiseksi ehtii Fazer, joka lanseeraa kauppojen hyllyille tulevat tuotteet perjantaina.

Vielä tässä vaiheessa Fazer on vaitonainen hyönteistuotteiden tarkemmista tiedoista, mutta jo aiemmin syksyllä yhtiö kertoi tutkivansa mahdollisuutta tuoda hyönteisleipä kauppoihin. Esteenä ollut EU:n aiempi uuselintarvikeasetus muuttuu vuodenvaihteessa.

Hyönteisruokatuotantoon keskittyvä Entocube puolestaan aloittaa Samu-tuotemerkin markkinoinnin joulukuussa. Ensimmäisissä tuotteissa käytetään belgialaisia ja kanadalaisia kotisirkkoja.

– Suomalaisten sirkkojen tuotanto ei riitä vielä kattamaan kasvavaa kysyntää, mutta haluamme skaalata kotimaista hyönteistuotantoa vahvasti ylöspäin. Näin saadaan myös suomalaisia sirkkoja mahdollisimman pian saataville, kertoo Entocube Oy:n toimitusjohtaja Perttu Karjalainen

Entocube pyrkii aloittamaan tuotteiden kuljetukset kauppoihin perjantaina 1. joulukuuta, mutta päivämäärä on tällä hetkellä alustava arvio.

Yritys pyrkii tuomaan ensimmäiset hyönteistuotteet myymälöihin mahdollisimman laajasti, mutta markkinointi todennäköisesti painottuu ainakin alkuvaiheessa suuriin kaupunkeihin.

Hyönteisruoan käyttöä on perusteltu muun muassa ekologisilla syillä: hyönteisruoka säästää luonnonvaroja, sillä hyönteisten kasvatukseen kuluu vain vähän tilaa, rehua ja vettä.

Hyönteiset ovat myös ravinnerikkaita: esimerkiksi sirkat sisältävät kaikki ihmiskehon tarvitsemat yhdeksän aminohappoa sekä runsaan määrän ravintokuitua.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut