Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ruokia maailman joka nurkalta – Kruununhaan ravintolatarjonta kukoistaa

RAVINTOLAT Kruununhaka tarjoaa makumatkoja.

Kruununhaan ravintolatarjonnasta on hissukseen muotoutunut sellainen, että siellä voi maistella ruokia maailman joka nurkalta.

Uusin tulokas on Nepali Chulo -niminen nepalilainen ravintola Meritullinkadulla. Samalta kadulta löytyy myös esimerkiksi thaimaalainen Doi Thai sekä saksalainen Zinnkeller.

Mariankadulla sijaitseva Korea House on ollut auki jo vuodesta 2005.

–Korealaisessa keittiössä ei käytetä niin paljon öljyä kuin joidenkin muiden Aasian maiden keittiöissä. Ruuat ovat kasvispitoisia, raaka-aineina ovat esimerkiksi valkosipuli, inkivääri, sipuli, chili ja purjo, kertovat Misook Lim ja Rakho Choi, äiti ja poika.

Isäntänä ravintolassa on Mungi Choi

Korealaisesta ruuasta löytyy tarvittaessa myös tulisuutta, Korea Housen ruokalistalla tietyt ruuat saa tulisempina tai vähemmän tulisina. Yksi tunnettu korealainen ruoka on kimchi, eli esimerkiksi kiinankaalista hapattamalla valmistettu ja chilillä maustettu syötävä.

–Bibimbap-ruuassa on riisiä, erilaisia vihanneksia, naudanlihaa ja kananmuna.

Paljon on tarjolla myös erilaisia keittoruokia eli hot poteja.

Tilattavissa on myös esimerkiksi bulgogi-niminen ruoka vähintään kahdelle. Pöytään tuodaan grilli, jossa paistetaan ohueksi leikattua, marinoitua naudanlihaa. Lisäkkeenä on riisiä, salaattia ja kimchiä.

Mariankadun Café DaJassa korva kiinnittää huomion taustalla kuuluvaan radiokanavaan. Kanavalta kuuluu saksan kieltä.

–Kyllä, se on saksalainen radiokanava NDR 2. Kasvoin tämän kanavan tahdissa Saksassa, kertoo Jan Klüver, toinen omistajista.

Lounaskahvilan nimi on muodostettu omistajien etunimien kaksista ensimmäisistä etukirjaimista, toinen omistaja on Daniel Hees

Klüverillä ja hänen perheellään oli aiemmin Crustum-niminen leipomo ja kahvila Punavuoressa. Café DaJa avattiin Mariankadulle vuoden 2015 alussa.

–Tuon maahan tuotteita Saksasta, täällä on saksalaista kahvia, leivonnaisia ja niin edelleen.

Café DaJassa on aamiaisbuffet. Päivällä ja lounasaikaan tarjolla on erilaisia flammkucheneita. Kyseessä on ruokalaji, jossa on ohut rapea pohja.

–Se on vähän kuin pizza, mutta siinä ei ole perusaineina juustoa ja tomaattia vaan creme fraichea. Perustäytteet ovat pekoni ja sipuli, Klüver kertoo.

Lounaalla on tarjolla myös salaatteja sekä esimerkiksi lohta.

Yksi suosituista saksalaistuotteista on apfelstrudel, eli omenalla täytetty herkku.

Makumatkalle Kruununhaassa pääsee myös esimerkiksi vietnamilaisia susheja ja nuudeleita tarjoavassa Maneesikadun Norillassa.

Tapaksia on tarjolla Cafe Kruunussa Vironkadulla.

Italialaisen ruuan ystävä voi tallustella Rauhankadun Rodolfoon tai Snellmaninkadun Pompeihin, jotka molemmat ovat todella pitkän linjan italialaisia.

Snellmaninkadulla sijaitsee myös Zen Sushi. Unioninkadulla, Kruununhaan rajalla sijaitsee kiinalainen ravintola Family.